Schüco introduceert nieuw type onderconstructie op Intersolution

Vorige maand introduceerde Schüco op de beurs Intersolution het nieuwe type MSE 210 Aero-platdak onderconstructie dat toelaat om met een heel beperkt gewicht polykristallijne pv-panelen te monteren op een plat dak.
Vorige maand introduceerde Schüco op de beurs Intersolution het nieuwe type MSE 210 Aero-platdak onderconstructie dat toelaat om met een heel beperkt gewicht polykristallijne pv-panelen te monteren op een plat dak.De MSE 210 Aero-platdak onderconstructie laat toe met een zeer beperkt gewicht Schüco’s polykristallijne fotovoltaïsche panelen te monteren op platte daken. Dankzij dit geringe gewicht is het systeem uitermate geschikt voor grote daken – bijvoorbeeld van industriële gebouwen - die vooral in het midden van het dak slechts een beperkte last kunnen dragen. Aan de achterkant van de module zorgen luchtdeflectoren daarenboven voor een optimale aerodynamica, zodat het systeem tegen hoge windsnelheden is bestand.
Het systeem is uiterst polyvalent. Het wordt in een opstelhoek van 15° gemonteerd en bestaat uit een miniem aantal geprefabriceerde onderdelen, hetgeen een snelle, efficiënte en flexibele installatie mogelijk maakt.

 


 

Naast de Aero-platdak onderconstructie stelt Schüco op Intersolution ook de vernieuwde versie van het montagesysteem platdak MSE 100 “Oost/West” voor. Dit systeem heeft al langer zijn waarde bewezen als een efficiënte onderconstructie voor platte daken, maar toont zich nu bestand tegen nog hogere windsnelheden – tot 240 km/u – en dit zonder toevoeging van extra gewicht. Verder blijven de klassieke kenmerken uiteraard aanwezig: het beperkte gewicht en het gelimiteerde aantal montagecomponenten zorgen voor een hoge graad van flexibiliteit. Door de vernieuwende en rendabele oriëntatie van Schüco dunne film fotovoltaïsche panelen naar het oosten en westen met een opstelhoek van slechts 10° wordt een benutting van 90 % van een plat dakoppervlak mogelijk, waarbij het dak toch begaanbaar blijft.
Deel dit artikel:
Onze partners