Schüco maakt de gebouwschil smart met nieuwe slimme gevel

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, energiebesparing en duurzaamheid zijn belangrijke kernwaarden van het Schüco-DNA. Met de lancering van intelligente gevels introduceert Schüco, specialist in aluminium ramen- en deuren, een nieuwe vorm van slim bouwen die meer comfort en energie-efficiëntie biedt. Smart Building is het verhaal van door middel van sensoren geconnecteerde gevels. Verschillende elementen vormen de bouwstenen voor de slimme gevels. Zo is er het draadloos monitoringsysteem Schüco SensTrack wireless, de slimme verluchtingsoplossingen van DriveTec en is Internet of Facades (IoF) de digitale identiteit van elk Schüco-element.

Geconnecteerde gevels door sensoren 

Schüco SensTrack wireless is een draadloos monitoringssysteem dat de verschillende Schüco-gevelelementen automatisch kan openen en sluiten. De nieuwe sensortechniek verbindt de deuren, ramen en schuifsystemen en verzamelt waardevolle product-, omgevings- en gebruiksinformatie. Door alle informatie in een cloudgebaseerde portal op te slaan, wordt het gebouw optimaal gemonitord en gestuurd. 

De energie-onafhankelijke sensortechniek is zowel bij nieuwbouw als bij renovatieprojecten een aanwinst. Het biedt verschillende voordelen op vlak van efficiëntie, comfort en zekerheid. Zo is het zelfvoorzienend op energiegebied door de koppeling met het verwarmingssysteem en is het compatibel met smart home systemen zoals Somfy en Mediola. De gebruiker heeft via de betreffende user-interface altijd en overal volledige controle. Schüco SensTrack wireless garandeert op die manier een optimaal gebruikscomfort. 

Bron: Schüco
Deel dit artikel:

Contacteer Schüco Belgium

Onze partners