Schüco toont nieuwe producten op Batibouw

Het ASS 77 Panorama Design systeem kan uitgerust worden met een elektrische motor.
Het Door Control System van Schüco beschikt over onder meer een vingerafdrukscanner.
Het AWS 90 SI+ Greenline S 50P systeem.

De Duitse multinational Schüco presenteert verschillende nieuwe producten op Batibouw 2014. Verschillende gevelsystemen, schuifdeursystemen en deurcontrolesystemen worden voorgesteld.

Op het twaalfde jaar dat Schüco aanwezig is op Batibouw stellen ze de ASS 70.BE voor. Een aluminium schuifdeursysteem dat opvalt door het design en de smalle profielaanzichten. Door een maximale lichtinval en een ruisloze en makkelijke bediening is dit systeem uitermate geschikt voor doorgangen naar het balkon, terras of de veranda.

Isolatie

Door een doorgedreven isolatie krijgt het ASS 70.BE systeem een thermische isolatiewaarde van Ud < 1,3 W/(m²K). Een glasdikte tot 52mm behoort tot de mogelijkheden.

De Schüco FW 50+.SI Green wordt samen met het AWS 90.SI+ Green raam op de markt gebracht. Deze systemen maken volop gebruik van gecertificeerde biomaterialen voor de aandrukprofielen en isolatie. Bio-polyamide en onder andere bio-schuim worden gebruikt.

Elektrisch

Ook de ASS 77 Panorama Design heeft aandacht voor design en  isolatie. Hoewel het gigantische glazen schuifelement beschikt over glasdiktes tot 54mm en vleugelgewichten tot 500kg heeft deze een aanzichtsbreedte van slechts 30mm. Een Uw-waarde van 0,8 W/(m²K) is mogelijk.

De ASS 77 Panorama Design kan uitgerust worden met een draadloze elektrische bediening. Schüco kreeg hiervoor een iF Design Award.

Veiligheid

Met het Door Control System (DCS) van Schüco is het mogelijk om veilig het huis te verlaten zonder een sleutel op zak te hebben. De modulaire deurpost beschikt immers over een kaartlezer, vingerscanner en een codeklavier.

Traditionele elementen zoals een deurbel, een verlicht huisnummer en een video- of parlofoon zijn ook geïntegreerd in de deurpost. Deze wordt compleet in het profiel, een wand of een paneel ingebouwd. Samen met de uitvoering in zwart glas geeft dit een moderne en strakke look aan het huis. Schüco mocht de Reddot Design Award in ontvangst nemen voor dit systeem.

Stijlvol

Met het nieuwe Concealed Active Blind (CAB) systeem toont Schüco een zonnewering met een fijn aluminium profiel. Deze zonnewering is elektrisch instelbaar en garandeert een optimale beschaduwing, terwijl het buitenzicht niet verloren gaat. Het product wordt volledig in FW 50+ en FW 60+ gevels geïntegreerd. Het CAB-systeem heeft een windstabiliteit van 25m/s.

Het LightSkin-systeem is een volledig in het profiel geïntegreerde ledverlichting. Deze geeft een moderne toets aan het gebouw en is energie-efficiënt. LightSkin is uitgevoerd in de beschermingsklasse IP 65.

Standaard

Schüco wil zijn producten eenvoudiger en efficiënter maken. Daarom heeft het bedrijf de SimplySmart-standaard in het leven geroepen. Dit is een koepelbegrip dat staat voor enkele verbeteringen die hetzelfde doel dienen: een eenvoudigere en tijdbesparende fabricage en installatie.

Het systeem komt tot zijn recht in de AWS-ramen. In deze nieuwe generatie verborgen raambeslag laat de technologie toe om een openingshoek van 180° te hanteren. Via een nieuwe techniek en materiaalkeuze kan de middendichting omlopend worden ingezet. deze technieken leveren tijdswinst op, maar voorkomen ook onnauwkeurigheden bij het aansluiten.

 

Deel dit artikel:
Onze partners