Schüco verlegt buitengrenzen met nieuw hoekschuifdeursysteem

Schüco introduceert een nieuw schuifdeurensysteem dat in een hoek van 90° kan worden ingebouwd.  Door de slanke aluminium profielen valt er een maximum aan licht binnen, terwijl de fabrikant tegelijk een hoge thermische isolatiewaarde nastreeft. De schuifdeuren zijn zowel handbediend als in een elektrische variant beschikbaar.

Tussenseizoen vraagt om glas

De lente is in het land. Ook u zal ongetwijfeld al hebben genoten van de behaaglijk warme zon buiten. Toch koelt tijdens het tussenseizoen de lucht bij het vallen van de avond nog flink af. Een mogelijke oplossing voor dit temperatuurverschil is de installatie van een glazen schuifdeur, waardoor u kan genieten van een wijds panorama zonder last te hebben van die frisse aprilse avondbries.

 

Glazen hoek voor een open gevoel

Schüco produceert zo’n schuifdeuren en heeft onlangs een nieuwe variant voorgesteld binnen zijn schuifsysteem ASS 77 PD. Het nieuwe onderdeel kan in een hoek van 90° worden ingebouwd. Daardoor kan de hoek optioneel voorzien worden van twee openschuifbare zijden die zorgen voor een enorm open gevoel. Ook de slanke raamprofielen met een aanzichtsbreedte van slechts 30mm creëren een maximum aan transparantie en lichtinval. Deze twee elementen zorgen ervoor dat de grens tussen binnen en buiten tot een minimum beperkt wordt.

 

Een stukje natuur in huis

Op het conceptuele niveau probeert Schüco dan wel komaf te maken met de buitengrens, op het vlak van thermische isolatie blijft deze echter duidelijk afgelijnd. Zo behoort een Uw-waarde van 0,8/(m2K) tot één van de mogelijkheden. Ten slotte komt het nieuwe systeem in twee varianten. De handbediende versie heeft elegante onopvallende handgrepen, terwijl het elektrische systeem met motoren greeploos is. Wie weet loodst het minimalistische design van deze reeks de natuur weldra in uw woonruimte binnen.

Deel dit artikel:
Onze partners