Shellby van Modular L.I. geeft elke ruimte een speelse toets

Modular Lighting Instruments trapt 2020 af met Shellby, een asymmetrische armatuur die hun gamma aan architecturale sfeermakers uitbreidt. Voor het ontwerp ging het designteam in zee met Jeffrey Huyghe. Hij kwam uiteindelijk op de proppen met een handgeblazen bol die doet denken aan een oester. Bovendien beschikt de armatuur over een oppervlak zonder naad.

Armatuur Shellby van Modular Lighting Instruments is naar de hand van ontwerper Jeffrey Huyghe. Hij voerde verschillende experimenten uit om twee geometrische vormen te combineren en een bol in een volume te verwerken. Hughye heeft dan ook een uitgesproken stijl, maar probeerde tegelijkertijd om tijdloos design te creëren. Zo ontstond de vorm die gelijkt op een oester.

Concreet omvat de armatuur een handgeblazen bol die zich net niet in het midden van de holle behuizing bevindt. In tegenstelling tot een industrieel vervaardigde bol is het oppervlak ervan glad en bevat het geen naad. Bovendien verandert het uiterlijk van het glas niet na verloop van tijd, aangezien het materiaal voorkomt dat de witte kleur vergeelt.

Speelse toets

Shellby is een inbouwlamp en kan het best in het plafond worden ingewerkt voor algemene verlichting. Ook als plafond- of wandlamp kan Shellby dienst doen. De geïntegreerde dimtechnologie biedt de mogelijkheid om de intensiteit van het licht aanpassen, van helder wit naar eerder warm licht. Zo kan je experimenteren met stemmingen en verschillende sferen creëren. Haar asymmetrische karakter geeft aan ieder interieur een speelse toets.

Je kan Shellby alleen, per twee of in groep bevestigen en richten naar eigen voorkeur. Van ver kan de unieke trompe-l'oeilvorm van Shellby een platte schijf lijken in plaats van een armatuur met diepte. Vanuit een bepaalde hoek creëert de positie van de diffusor en behuizing zelfs de illusie dat de bol zweeft. Kortom, dankzij het veelzijdige karakter van de armatuur kunnen architecten hun creativiteit de vrije loop laten.

Deel dit artikel:

Onze partners