Siniat plaatst 20.000 vierkante meter gipsplaten in AZ Delta

Sinds 2013 fuseerde het toemalige H.-Hartziekenhuis Roeselare-Menen met het stedelijk ziekenhuis in AZ Delta. De directie besliste om de verspreide locaties van het AZ Menen te concentreren op één campus. Op die nieuwe campus plaatste Siniat 20.000 vierkante meter gipsplaten.

Het bestaande ziekenhuis op de gekozen campus bevatte verschillende bouwstijlen en bovendien was de bestaande infrastructuur verouderd en niet aangepast aan de eisen van een hedendaags ziekenhuis. Door de uitbreiding worden alle onderdelen op een vloeiende manier met elkaar verbonden, terwijl er tegelijk een modernisering doorgevoerd wordt. Het uiteindelijke ziekenhuis telt 175 bedden en 25 dagziekenhuisbedden. In totaal werd er ca. 20.000 m² aan Siniat gipsplaten verwerkt. Hoofdzakelijk LaDura Premium, en voor de afwerking van de ruimten waar met X-stralen wordt gewerkt, koos men voor Siniat X-Ray Protect.

 

Straling tegenhouden

In dit project was het cruciaal om tegemoet te komen aan de eisen die gesteld worden in een ziekenhuisomgeving. Door gebruik te maken van Siniat-materialen kon hier moeiteloos aan worden voldaan. De stootvaste, vezelversterkte LaDura Premium gipskartonplaat is een ideale afwerkplaat voor een ziekenhuis, waar veel met karren en bedden wordt gemanoeuvreerd. De X-Ray Protect-plaat zorgt er op zijn beurt voor dat ruimtes voldoende worden afgeschermd zodat röntgen- en gammastralen niet verder reiken dan de ruimte waarin de apparatuur zich bevindt.

Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners