Steen & Been: Bigkipslim

Onze huiscolumnist Filip Canfyn houdt nogal van schrijven (wie deze rubriek regelmatig leest weet er alles van). Vorig jaar maakte hij in alle stilte samen met een merkwaardig man een prettig boekje, dat deze maand een al even leuk staartje krijgt. Zijn verhaal wordt afgesloten met een warme oproep.

Het gezin, ooit nog de hoeksteen van de maatschappij, is heden een hybrider fenomeen, dat daarom niet slechter is maar alvast veel boeiender. Men verliest onderweg wel eens zekerheden door scheiding of dood maar men vindt nieuwe schatten. Intussen zestig geworden kan ik uiterst tevreden en fier kijken naar wat ik wel eens ironisch mijn troepen noem: een geliefde, vier kinderen en zes kleinkinderen. Die zes na-nazaten, tussen nul en tien, hebben naast mijzelf, die unisono door hen Opa K gedoopt wordt, samen nog drie andere grootvaders.

Met één collega-opa, die I-A als adjectief kreeg, heb ik vorig jaar een boekje voor onze kleinkinderen gemaakt. Die confrater is de ook al vorig jaar overleden kunstenaar-karikaturist Rik Delneste alias Nesten, een naam als een bel in Zuidwest-Vlaanderen en in wielermilieus. (Wie als coureur nooit op papier gezet is door Nesten, is nooit coureur geweest.) Rik tekende, ik schreef en het boekje, in zéér beperkte oplage, schonken we aan onze kleinkinderen, nota bene een paar weken voor de spijtige dood van Opa I-A.

Op 5 september 2019 wordt de spannende vertelling over een big, een kip en een hond (‘Bigkipslim’ is dan ook de titel) écht uitgegeven door Bibliodroom zodat alle kleine en grote kinderen het ook kunnen lezen én met een prettig souvenir van Nesten tevens een goed doel kunnen steunen. Nesten was immers peter van Levensloop – Stichting tegen Kanker en de opbrengst van de verkoop van ‘Bigkipslim’ gaat naar deze fantastische actie.

En nu komt het. Het zou onvoorstelbaar tof zijn dat alle trouwe en ontrouwe lezers van deze rubriek stante pede naar www.bigkipslim.be surfen en één of meer exemplaren bestellen. Pas op: er werden slechts duizend stuks gedrukt (de voorverkoop loopt nu al als een deelstep) en op 29 september wordt het loket onherroepelijk gesloten want dan is ook Levensloop 2019 leeggelopen.

Merciekes, Opa K.

 

PS
Het boekje is niét verkrijgbaar in de reguliere boekhandel, om de opbrengst zo hoog mogelijk te houden. Dus www.bigkipslim.be. Als de bliksem.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage