stefan schöning ontwerpt collectie abstracte sculpturen geïnspireerd door Maleisische maskercultuur

In samenwerking met de Belgische designer stefan schöning lanceert de internationale designfirma Gardeco Objects zijn nieuwe collectie ‘Langkawi’. De reeks antropomorfe sculpturen is geïnspireerd op de maskercultuur en neemt je mee naar de gelijknamige eilandengroep voor de westkust van Maleisië, waar ambachtslieden de objecten eigenhandig uit één blok hardhout snijden. Het resultaat zijn abstracte figuren die zich tot unieke blikvangers kronen in je interieur.

Voor de nieuwe designcollectie ‘Langkawi’ lieten het Belgische designlabel Gardeco Objects en Belgisch designer stefan schöning zich inspireren door de rijke maskercultuur in diverse landen en culturen in de wereld, vroeger en nu. De Langkawi-collectie bestaat uit abstracte sculpturen die je in geest en vakmanschap meevoeren naar het gelijknamige Maleisische eiland, waar legenden, mythes en antropomorfisme deel uitmaken van het dagelijkse leven.

 

Asymmetrisch

De abstracte designobjecten missen doelbewust symmetrie en passen zo bij schönings minimalistische stijl. De figuren laten bovendien toe om als kijker zelf interpretaties en verhalen te maken. Elk stuk uit de Langkawi-collectie wordt met de hand uit één blok Maleisisch hardhout gesneden door bekwame ambachtslieden uit dat gebied. Ook de individuele standaarden zijn nauwkeurig op elk masker afgestemd. De lokale vakmannen waren een ware inspiratiebron voor stefan en hebben samen met het eiland deze collectie gevormd. ​

De collectie bestaat uit vijf ontwerpen in duurzaam en lokaal ontgonnen hout, die elk een bijpassende naam kregen: Eclipse, Elephant, Offspring, Sunrise en Toucan. Toucan kreeg daarnaast een bronzen limitededitionstuk in twee formaten. De Langkawi-collectie van Gardeco Objects is te koop bij een premium lifestyleboutique in de buurt.

 

Gardeco Objects

Gardeco Objects is een internationale uitgever van kunst- en designobjecten. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door het Belgische koppel Sonja Crevits en Jan Simaey uit liefde voor design en kunst. Met een specialisatie in kunst en handgemaakte decoratieve designobjecten, gaan ze vanuit Zedelgem wereldwijd op zoek naar kunstenaars en product designers die evenveel belang hechten aan een duurzaam, ethisch en sociaal geëngageerd productieproces. stefan schöning is daar één van. schöning is actief sinds 1994 en mocht in zijn carrière de titel van ‘Belgisch Designer van het Jaar’ op zijn palmares schrijven. Hij brak internationaal door met zijn iconische ‘Folder’ stoel. Het werk van schöning kenmerkt zich door een minimalistische ontwerpstijl, oog voor subtiliteit en aandacht voor detail.

Bron: Gardeco Objects
Deel dit artikel:

Onze partners