Stijlvolle paneelradiatoren voor Westkaaitorens

Net zoals vele andere wereldhavens verschuift Antwerpen zijn havenfaciliteiten al een eeuw in zeewaartse richting, waar meer ruimte is voor grote dokken. De overgebleven ruimte in het centrum krijgt zo een kans op herontwikkeling, zoals op Het Eilandje in het noorden van Antwerpen. De oude en historisch waardevolle havensite kreeg in de jaren negentig concrete opwaarderingsplannen, met onder andere het MAS en de woontorens van het Westkaai-project. Die zes torens, die uitkijken over het lange Kattendijkdok, zijn momenteel in aanbouw.

De eerste twee wolkenkrabbers, gebouwd door het Zwitserse Diener & Diener Architekten, stonden al recht in 2010. David Chipperfield, de bekende Britse architect, nam de in uitvoering zijnde toren 3 en 4 voor z’n rekening, die laatste samen met dé Architecten nv. Daarna komen de vijfde en zesde toren aan bod, een ontwerp van Tony Fretton Architects, ook samen met dé Architecten nv. Die duale opbouw is niet toevallig en zie je ook terug in de gevels van de verschillende torens. De eerste twee krijgen een glazen gevel, de twee middelste bouwwerken krijgen gepolijste witte betonelementen en de laatste twee torens ontvangen een gevel uit baksteen.

 

Kwalitatieve afwerking

Het aantal appartementen per toren verschilt erg, maar de luxueuze afwerking komt in iedere toren terug. Toren 3 wordt bijvoorbeeld afgewerkt met eiken parketvloeren, vloerverwarming en volledig uitgeruste badkamers en keukens. Ook in de eerste twee toren voorzagen de bouwheren een hoog afwerkingsbudget, waarmee de kopers zelf een keuze konden maken over de inrichting van hun appartement. Bij die kwalitatieve afwerking zien we ook telkens de luxueuze Centralpaneelradiatoren van Superia, onderdeel van de Vasco-groep, terug. Die zijn voorzien van een vaste middenaansluiting, wat er samen met een onzichtbaar weggewerkte ventielbuis voor zorgt dat dat de radiator een mooi, gesloten geheel vormt. Dankzij die middenaansluiting kan de installateur de radiator ook gemakkelijk plaatsen, zowel voor als na de montage van de leidingen. De Superia Central radiatoren zijn trouwens beschikbaar in geribde of vlakke versie, beide afgewerkt met een rooster en zijbekledingen. “En bovendien zijn onze radiatoren ‘made in Belgium’, in een van de meest moderne machineparken voor radiatoren in Europa,” aldus Bart Berton van Superia.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage