Studio Farris Architects en a2o & Lens°Ass winnen Architizer A+ Award

De winnaars van de Architizer A+ Awards 2015 zijn bekend. Daartoe behoren de Belgische bureaus Studio Farris Architects met het project Park Tower in Antwerpen en de bureaus a2o architecten en Lens° Ass Architecten die samen met J. Mayer H. Architects het Hasseltse gerechtsgebouw ontwierpen. 

Een jury waarin meer dan 300 prominenten uit de sector zetelden waaronder Yves Béhar, Paola Antonelli, Liz Diller, Joseph Altuzarra, David Rockwell, Rem D. Koolhaas, en Ian Schrager selecteerden vijf finalisten in elke categorie. Eén van die vijf kanshebbers schoven ze naar voor als winnaar van de Jury A+Award. Het grote publiek kon op zijn beurt per categorie een A+Popular Choice Award uitreiken via online stemmen.

 

Gerechtsgebouw Hasselt

In de categorie Government - Government & Municipal Buildings and Police & Fire Stations ging het gerechtsgebouw van Hasselt, ontworpen door a2o architecten, Lens° Ass Architecten en J. Mayer H. Architects aan de haal met de A+ Jury Award.

 

Park Tower

Online architectuurliefhebbers bestempelden het project Park Tower in Antwerpen van Studio Farris Architects tot lieveling, goed voor een A+ Popular Choice Award.

 

Showroom Extension

Govaert & Vanhoutte Architects waren ook finalist in de categorie Commercial-Mixed Use met het project Showroom Extension in Staden, maar ze grepen helaas naast de prijzen. 

 

Dehullu Architecten: Auditorium Kortrijk

Het Auditorium in Kortrijk van Dehullu Architecten maakt deel uit van de categorie ‘Educational - Higher Education & Research Facilities’. In die categorie namen andere winnaars de awards mee naar huis. 

Deel dit artikel:
Onze partners