Sweco finaliseert overname VK architects+engineers

Ingenieurs- en architectenbureau Sweco heeft de overname van sectorgenoot VK architects+engineers afgerond. De Share Purchase Agreement tussen beide bureaus is immers formeel goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit. Met deze overname versterkt Sweco haar marktleiderspositie in België en Luxemburg en zet ze vooral in op haar ambitie om een full life cycle partner te worden in de bouwsector.

Volgens Erwin Malcorps, Business Area President bij Sweco Belgium, is de missie van het bedrijf, “Transforming Society Together” nog nooit zo'n relevante, gedurfde en inspirerende opdracht geweest: “Enkel door onze inzichten, expertises en disciplines te bundelen, kunnen we de complexe uitdagingen van onze tijd oplossen. Binnen de bouwsector willen we bijdragen aan een klimaat- en toekomstbestendige omgeving waar gezondheid en welzijn centraal staan. Sweco en VK hebben de uitgesproken ambitie om daarin een voortrekkersrol te spelen.”

Paul Corbeel, CEO VK architects+engineers, sluit zich daarbij aan: “Er is inderdaad een duidelijk strategisch stappenplan. Daarin zijn duurzaamheid, innovatie en digitalisatie belangrijke pijlers. De échte katalysators van deze verandering, zijn natuurlijk onze mensen. Zowel bij VK architects+engineers als bij Sweco beschikken we over sterke multidisciplinaire teams van experten. Door hun kennis te bundelen en in te zetten op de drie pijlers, kunnen we ons deel bijdragen aan een klimaatneutrale en toekomstbestendige omgeving. Met enige trots kan ik melden dat we beiden al stappen gezet hebben om samen met onze klanten naar een full life cycle partnership te evolueren.”

Sweco is uitgegroeid tot een toonaangevend internationaal bedrijf van 20.000 experten, waarvan meer dan 2.000 in de Business Area Belgium (België, Frankrijk, Luxemburg en Vietnam). Het bedrijf heeft experten op diverse domeinen: van een brede waaier aan engineeringdisciplines tot onder meer consulting, participatie, masterplanning, mobiliteit en architectuur. Binnen de marktsegmenten Industrie, Farma, Energie, Milieu, Stedenbouw, Infrastructuur en Gebouwen heeft Sweco een indrukwekkend portfolio opgebouwd.

VK architects-engineers® is een multidisciplinair ontwerpbureau met een geconsolideerde omzet van ongeveer 73 miljoen euro (2022). De ongeveer 600 architecten en ingenieurs werken vanuit kantoren in België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Vietnam.

Zoals eerder aangekondigd, neemt Sweco ook alle aandelen van de VK-dochterondernemingen over. Het gaat om ontwerpbureau Infranea (3D-ontwerp, BIM-diensten en VR-simulaties), architectuur- en ingenieursbureau DENC (logistiek, industrieel en commercieel vastgoed) en ingenieursbureau One Simulations (CFD-simulaties) in Nederland, evenals de Belgische bedrijven Van Looy Group (logistieke projecten) en Exilab (laboratoria en cleanrooms). Betic Ingénieurs-Conseils (diverse bouwprojecten) en EKOplan (technische engineering en watermanagement) in Luxemburg en het Britse AD Architects (ziekenhuizen & zorginstellingen) maken ook deel uit van de transactie.

Deel dit artikel:
Onze partners