Technische hulpdienst garandeert optimale installatie van HVAC-systemen

Dat nieuwe systemen ook voor bedrijven met behoorlijk wat ervaring in de HVAC-sector een uitdaging kunnen vormen, zal geen van hen ontkennen. Een helpende hand met de nodige technische kennis kan dan ook bijzonder handig zijn. Ook Caleffi, fabrikant van HVAC-componenten, beseft dat maar al te goed: zo introduceerde het een jaar geleden het Caleffi CARE concept, waarmee het installatiebedrijven bijstaat in elke fase van het project.

Een hydraulische installatie is vaak een complex gegeven, zeker als je nog niet erg vertrouwd bent met het systeem in kwestie. Mauro Manfredi, commercieel directeur Benelux bij Caleffi: “Satellietsystemen zijn daar een goed voorbeeld van: hoewel ze al zo’n vier jaar bestaan, ondervonden we dat de installatie en implementatie ervan niet altijd evident blijkt. Daarom ontwikkelden we het Caleffi CARE programma, waarmee we bedrijven kunnen bijstaan gedurende het hele installatieproces.”

 

Gratis software

Bedrijven die een beroep doen op Caleffi CARE, kunnen kiezen uit drie formules: “Onze experts kunnen helpen bij de optimalisatie van het ontwerp, ter plekke op de werf als ondersteuning bij een specifiek project, of na afloop als de installatie niet optimaal blijkt te werken. Daarbij krijgen onze klanten steeds, volledig gratis, de unieke Caleffi Hydronic Design software ter beschikking”, stelt Manfredi.

 

Erkenning voor installateurs

Uiteraard wensen opdrachtgevers de zekerheid dat een bedrijf de installatie correct zal uitvoeren. Daarom wil Caleffi om klanten die stelselmatig met hen samenwerken een zekere erkenning geven: “Installateurs die hun werk goed doen, mogen daar ook voor beloond worden. In de toekomst willen we opdrachtgevers dan ook op papier kunnen garanderen dat ze met een betrouwbare partner in zee gaan”, aldus Manfredi.

 

Verdere uitbreiding

Caleffi plant het CARE programma steeds uit te breiden in functie van nieuwe systemen op de markt. Van 13 tot 17 maart zet de fabrikant het huidige programma alvast in de kijker op de MCE-beurs in Milaan, dé topbeurs voor de HVAC-sector.

Bron: Installatie & Bouw

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage