Toekomstatelier ‘Omgevingskwaliteit bij Sociale Huisvesting’ (14/11, Oostende)

Op 14 november 2023 organiseert de vakvereniging voor landschaps- en tuinarchitectuur Blikveld een toekomstatelier over ‘omgevingskwaliteit bij sociale huisvesting’. Op het programma staat een lunchlezing door het onderzoeksteam WiSH van HOGENT, gevolgd door een wandeling in het Westerkwartier te Oostende.

Met het onderzoeksproject WiSH werd de kwaliteit van woning en woonomgeving in Vlaamse sociale woonwijken onder de loep genomen. Met dit project wilde het onderzoeksteam van HOGENT ervaringen van bewoners als eindgebruikers centraal zetten en een praktisch bruikbaar model ontwikkelen dat kan worden ingezet om de kwaliteit van sociale woonwijken integraal mee te nemen in ontwerp-, bouw- en beheersvraagstukken.

 

Toekomstateliers

De toekomstateliers van Blikveld zijn dé plek voor kennisdeling. Er wordt niet alleen geput uit de bestaande praktijkervaring maar de vakvereniging haalt ook waardevolle inzichten uit diverse onderzoekscentra. Via lezingen, seminaries, debatten en workshops verkent Blikveld op een diepgaande manier nieuwe perspectieven en thema's in de landschapsarchitectuur.

Meer informatie en het volledige programma van het toekomstatelier op 14 november vind je hier.

Bron: Blikveld
Deel dit artikel:

Onze partners