Twee nieuwigheden van ARLU op Interieur 2018

Op donderdag 18 oktober stelt ARLU (stand 119) verschillende alle nieuwigheden voor op de beurs Interieur 2018 in Kortrijk. De bezoekers kunnen kennis maken met het argenta Pivotica Pro scharnier, en het loopprofiel punch.

Pivotica Pro: onzichtbaar ingewerkte pivotdeuren nu tot 150 kg

Dankzij het argenta Pivotica Pro scharnier kunnen voortaan zelfs pivoterende binnendeuren tot 150 kg strak ingewerkt worden. In dat geval is een deurbreedte tot 1000 mm mogelijk. Deuren die niet zwaarder zijn dan 100 kg mogen tot 1250 mm breed zijn. Met het pivotscharnier centraal in het deurblad ingewerkt, kan je zo zelfs deuren tot 2000 mm breed installeren.

Telkens geldt een maximum hoogte van 3000 mm en een minimum deurdikte van 50 mm. Het nieuwe Pivotica Pro scharnier voor deuren tot 150 kg is zowel beschikbaar in ‘F90’ variant (waarbij de deur zowel op +90° als -90° ‘vastgehouden’ wordt) als in de ‘F0’ variant zonder vasthoudstand. Dankzij het minimalistische vloerplaatje is zelfs geen spoor van het ingewerkte pivotscharnier te zien.

 

ROB Punch: subtiel beslag voor glazen schuifdeuren tot 150 kg

Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel onzichtbaar in het plafond ingewerkt, maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker, terwijl alles steeds perfect demonteerbaar blijft.

Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur of in een (glazen) wand. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm. Een plafondafdekprofiel maakt het geheel af en glazen schuifdeuren zijn dankzij dit deurbeslag steeds in de hoogte regelbaar.

Alle onderdelen zijn vervaardigd in geanodiseerd aluminium met inox look, wat perfect combineert met het glas. Dit schuifdeurbeslag is verkrijgbaar zonder of met ‘softclose’ systeem. In dat laatste geval remt de glazen deur zowel bij het openen als bij het sluiten automatisch af om een bruuske stop voor te zijn.

Dat voor de montage van dit softclose systeem geen uitsparing in het glas nodig is, onderstreept nog eens de montagevriendelijkheid van dit schuifdeurbeslag.

Bron: ARLU
Deel dit artikel:

Contacteer ARLU

Onze partners