Uitstekende akoestiek en goede verstaanbaarheid in kantoren Booking.com

Met een kantoorruimte van maar liefst 14.500 m² in de Piet Hein Buildings in Amsterdam creëert internetgigant Booking.com de benodigde uitbreiding voor de enorme groei die het bedrijf doormaakt. Het gehuurde kantoor aan de Piet Heinkade in Amsterdam is gelegen aan het IJ en heeft een eigen restaurant, ondergrondse parkeergarage en 1.100 ingerichte werkplekken. Met in totaal 9.500 m² OWA Sinfonia is het kantoorpand omgetoverd tot aangename werkplek met uitstekende akoestiek en goede verstaanbaarheid.

Unieke uitstraling

Alle acht verdiepingen van het nieuwe kantoorpand van Booking.com zijn voorzien van een uniek interieurontwerp waarin de geschiedenis van de locatie wordt uitgelicht. Zo komt de IJkade terug in de vloerafwerking, de handel van de VOC in de beeldmerken in het restaurant en zijn de cruiseliners die elke zomer aanmeren in de Piet Heinkade verwerkt in het kantoorontwerp.

Om een eenduidige uitstraling te behouden moesten ook de plafonds in diverse varianten uitgevoerd worden. In het grootste gedeelte van het kantoor (8.000 m2) is OWA Sinfonia in stroken uitgevoerd in een verdekt uitneembaar bandrastersysteem.

Op andere plekken is gekozen voor in grijs uitgevoerde Sinfonia panelen met een bijpassend grijs ophangsysteem. Zo is het kantoor op stijlvolle wijze voorzien van aangenaam akoestisch comfort.

Deel dit artikel:
Onze partners