Vasco Beams Mono & Bryce Mono: architecturale essentie dankzij technische innovatie

Met de nieuwe designradiatoren Beams Mono & Bryce Mono herleidt Vasco het ontwerp van de radiatoren tot de architecturale essentie. Het minimalistische design wordt gerealiseerd door de ventielset aan het zicht te onttrekken. Bovendien kunnen de discrete thermostaatboxen gewoon in de wand geïntegreerd worden. Alleen het profiel is zichtbaar. Dit volledig nieuwe radiatorconcept biedt een brede waaier aan mogelijkheden.

De verticale aluminium designradiatoren Beams en Bryce zijn de voorbije jaren uitgegroeid tot gelauwerde toppers uit het aluminium gamma van Vasco. Beams blinkt uit met zijn balkvorm en robuust geheel. Bryce wordt dan weer gekenmerkt door een geprofileerd ontwerp met lijnenspel.


Architecturale vrijheid

Met Beams Mono & Bryce Mono gaat Vasco nog een stap verder. De specialist in verwarming komt met deze innovatie tegemoet aan wie streeft naar een verhoogde esthetische meerwaarde. Het ontwerp wordt immers tot de essentie herleid: de aansluitingen zijn niet meer zichtbaar en de ophangingen zijn harmonieus geïntegreerd. Het resultaat: pure vormgeving en meer architecturale vrijheid. 

 

Nieuw aansluitblok

Vasco is erin geslaagd om het radiatordesign naar een hoger niveau te tillen dankzij de creatie van een nieuw ingenieus aansluitblok in messing. Dat zorgt voor de koppeling aan het verwarmingscircuit. Het aansluitblok is onzichtbaar in het profiel geïntegreerd. Hierbij is de ventielset niet meer zichtbaar.
Standaard koppelingen (3/4” EK) volstaan om het aansluitblok op de aanvoer- en retourleiding van het verwarmingsnet aan te sluiten.

Eén centraal geplaatste bout zorgt voor een eenvoudige en lekvrije verbinding met het profiel. Inbusschroefjes zorgen ervoor dat de aan-en afvoerleidingen individueel afgesloten kunnen worden. Zo kan elk profiel onmiddellijk losgekoppeld worden, zonder het verwarmingscircuit te onderbreken. Wanneer bij schilderwerken bijvoorbeeld een radiator tijdelijk weggenomen moet worden, komt dit goed van pas.

 

Thermostaatknop op plek naar keuze 
De profielen kunnen individueel of collectief aangestuurd worden. De thermostaatbox kan tot op 6 meter afstand van de radiator in de wand geplaatst worden. Het is ook mogelijk om de temperatuur met behulp van een centrale klokthermostaat te regelen. Ook een centrale collector met afzonderlijke elektrische sturingen kan gebruikt worden om de radiatoren te sturen.

 

Combinaties

Er zijn heel wat verschillende combinaties mogelijk. Zo kunnen er 1, 2, of 3 Beams of Bryce Mono-profielen naast elkaar geplaatst worden. Elk profiel is amper 150 mm breed. De radiatoren kunnen strak op één rij of met een verloop in hoogte of tussenafstand geplaatst worden. De profielen zijn beschikbaar in een configuratie van 3 verschillende hoogtematen. 

De vele verschillende toepassingsmogelijkheden bieden de keuze om de radiatoren recht in het zicht te plaatsen, of net discreet in een smalle nis te integreren. 

Beams & Bryce Mono zijn beschikbaar in alle mogelijke Vasco-kleuren (met uitzondering van: Gloss White en Pure Grey Collection voor Beams Mono, en Gloss White en Jet Black voor Bryce Mono).

Bron: Vasco
Deel dit artikel:
Onze partners