Vasco D-systeem voor een energiezuinige woning

Bij (ver)bouwen is een goede isolatie en luchtdichtheid erg belangrijk. Een goed gecontroleerde ventilatie zoals Vasco's D-systeem met warmterecuperatie kan hierbij helpen. Ventilatie is namelijk een integraal deel van de technieken die geïntegreerd worden in de ruwbouwfase.

Ventilatie met warmteterugwinning

Het Vasco D-systeem is ontwikkeld voor toepassingen van ventilatie in combinatie met warmteterugwinning. De verschillende uitvoeringen zorgen voor afzuiging in de 'natte ruimtes' zoals badkamer, wc, keuken en bergruimte, maar voegen ook verse lucht toe in woon- en slaapkamers. Tussen de afgevoerde en toegevoegde lucht vindt warmteoverdracht plaats, wat de woning energiezuinig maakt. Bovendien is het systeem kwalitatief goed en technisch betrouwbaar.

 

Voordelen

Bij de Vasco D-unit hangen er geen roosters boven de ramen die bij winderig weer gaan fluiten of straatlawaai en koude lucht binnenlaten. Architect Dirk Nijsten legt uit: "De zelfregelende bypass zorgt ervoor dat je ook over een afkoelingssysteem beschikt in de zomer, doordat de warmterecuperatie wordt uitgeschakeld gedurende de frissere nachtperiode. De sterk geïsoleerde ventilatie-unit zorgt voor een fluisterstil ventilatie systeem." 90% van de afgevoerde warmte komt ook weer terug in de woning, waardoor het systeem E-punten wint. Bovendien is het systeem gebruiksvriendelijk; alles is zo instelbaar dat het bijna geen onderhoud vraagt. Slechts eenmaal om de drie maanden heeft de D-unit  nood aan een eenvoudige reinigingsbeurt waarvoor de luchtfilter die stofdeeltjes en pollen tegenhoudt met de stofzuiger proper gemaakt moet worden.

Bron: Vasco

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage