Vasco vervolledigt ventilatiegamma met de D150 EP II

De D150 biedt een ventilatieoplossingen voor kleinere woonoppervlaktes.
De D300, D400, en D500 kunnen ingezet worden in grotere ruimtes.

Vanaf 1 januari 2016 worden de EPB-normen weer strenger richting de E30-norm van BEN in 2021, ook voor renovatie. “Dat betekent dat ventilatie nog aan belang wint, om gelijke tred te houden met de steeds performantere isolatie en luchtdichtheid,” stelt Vasco. Het bedrijf heeft daarop ingespeeld met de ontwikkeling van een totaalgamma aan oplossingen. Vasco presenteert daarom ook zijn laatste nieuwigheid: de ventilatie-unit D150 EP II.

Groeiende renovatiemarkt

Door de hoge grondprijzen in het stilaan volgebouwde Vlaanderen blijft de renovatiemarkt groeien. En daar zal niet snel verandering in komen. Het is dan ook essentieel om voor elke situatie de juiste ventilatieoplossing te kiezen. Ventilatie- en vloerverwarmingsbedrijf producent Vasco presenteert daarom ook zijn laatste nieuwigheid: de ventilatie-unit D150 EP II.

 

De D150 EP II: de laatste schakel

De nieuwe unit is geschikt voor kleinere woonoppervlakten van een groeiende markt, zoals serviceflats, studio’s en studentenkamers. Daarom is het ook de laatste schakel die het gamma compleet maakt: voordien had Vasco nog geen specifieke oplossing ontwikkeld voor kleinere woonoppervlakten. Vasco biedt daarmee nu een totaalgamma om te beantwoorden aan elke bouwsituatie conform de EPB-norm van 2016. Het Vasco luchtkanalensysteem EasyFlow zorgt daarbij voor een geluidsarm ventilatiesysteem in het hele aanbod en is gecertificeerd met de hoogste luchtdichtheidsklasse (klasse D).

 

Totaalgamma voor renovatie

Stilaan benaderen de EPB-normen voor renovatie die van nieuwbouw. Maar op het vlak van ventilatie wordt er een belangrijk onderscheid gemaakt tussen renovatie (een verbouwing of een uitbreiding of gedeeltelijke herbouw met een beschermd volume kleiner dan 800 m3 en zonder een wooneenheid) en een ingrijpende energetische renovatie (waarbij de technische installaties vervangen worden en minstens 75% van de bestaande en nieuwe scheidingsconstructies die grenzen aan de buitenomgeving (na)geïsoleerd worden). In het eerste geval, de gewone renovatie, gelden minimale toevoereisen in ruimtes waar vensters worden vervangen of toegevoegd. Vasco voorziet hier verschillende ventilatiesystemen C waarbij verse lucht naar binnen gezogen wordt via roosters in ramen of muren. De gebruikte binnenlucht wordt mechanisch afgevoerd. De toevoer van verse lucht via roosters gebeurt in de droge ruimtes (leefruimtes, slaapkamers, bureaus, ...). Bij grondige verbouwingen waarbij bouwvergunning afgeleverd wordt, of als bij een uitbreiding nieuwe ruimten worden bijgebouwd, gelden toevoereisen in de droge ruimten (woonkamer, slaapkamer, bureau ... ) en afvoereisen in de natte ruimten (badkamer, wc, was- plaats, keuken ... ). Hier is ventilatie wél verplicht en kan er mogelijk een beroep gedaan worden op een een geautomatiseerde balansventilatie (systeem D) met warmterecuperatie zodat de aan- en afvoer van lucht volledig op elkaar wordt afgestemd. Er komen in dit geval dus geen roosters in muren of ramen aan te pas.

 

Deel dit artikel:
Contacteer Vasco Group
Onze partners