Ventilatienieuwigheden voor een gezonder binnenklimaat

Ventileren is een continu proces. Daarom zet Vasco in op een verdere verfijning van haar ventilatiesystemen. Dat vertaalt zich in tal van innovatieve nieuwigheden, groot en klein, die bijdragen tot een gezonder binnenklimaat voor de eindgebruiker en meer installatiegemak voor de professional.

Montagesteun DX

Een zolder met een spitse nok? Of een ruimte zonder gepaste muur om de DX-ventilatie-unit op te hangen? Vasco biedt een praktische oplossing met de montagesteun DX: een hulpstuk met verstelbare voetjes om het ventilatiesysteem vrijstaand op te stellen, verticaal of horizontaal. De zwart gelakte constructie uit geplooid staal zorgt voor een optimale balans tussen stevigheid en minimalistisch design. Voor extra stevigheid kan je bij de verticale opstelling de steun nog met schroefjes bevestigen aan de ventilatie-unit. Het horizontale model is zo vervaardigd dat het DX-toestel in de juiste hellingshoek komt te liggen, voor een goede afvoer van het condenswater. Voor het montagegemak kan je de opbouw met schroefverbindingen eenvoudig in elkaar draaien. Daarnaast maken de grote openingen in de montagesteun de onderaansluitingen en de condensaansluiting van de DX-unit gemakkelijk bereikbaar.

Dubbel ventielaansluitstuk

Vasco introduceert nu een dubbel ventielaansluitstuk om twee luchtkanalen te kunnen aansluiten op één luchtventiel. Dit Easyflow-onderdeel zorgt er dus voor dat je in grotere leefruimtes en slaapkamers minder luchtventielen moet voorzien.

Update software Serviceset

De Seviceset software van Vasco  wordt ook verbeterd. Je kan de vernieuwde software eenvoudig installeren op een Windows-laptop. De lay-out is erg overzichtelijk, zodat je gemakkelijk gegevens kan loggen, paramaters kan wijzigen of de ventilatie-unit kan kalibreren.

Geïsoleerde luchtkanalen met grotere diameter

Met een buiten/binnen-diameter van 255/200 mm reikt Vasco voortaan ook een oplossing aan voor perfect geïsoleerde luchtkanaalsystemen voor grotere debieten (bv. DX6). Tot nog toe beperkte het aanbod zich tot geïsoleerde luchtkanalen met afmetingen van 200/170 mm en 160/125 mm. Het volledige assortiment van Vasco wordt uitgebreid, inclusief dak- en muurdoorvoeren.

Droogsifon

Vasco levert standaard bij elk D-ventilatiesysteem een droogsifon: geen navulling nodig en geen risico op onaangename geurtjes. Deze sifon kan je zowel verticaal als horizontaal monteren, heel eenvoudig via de schroefklemverbinding.

Energy Plus, ventilatie-units met warmteterugwinning

Grote ruimtes energiezuinig ventileren mét recuperatie van de warmte? Daar is Energy Plus geschikt voor. Deze units hebben een warmtewisselaar met een hoog rendement. Ideaal om openbare of commerciële gebouwen energiezuinig te ventileren. De Energy Plus-units lenen zich ook perfect voor scholen die niet voorzien zijn van een goed ventilatiesysteem: door het toestel in te werken in een verlaagd plafond in de gang kunnen 3 tot 4 klassen eenvoudig verlucht worden zonder breekwerken of grote aanpassingen in de klaslokalen zelf.

De Energy Plus-units zijn uitgerust met een bypassklep die de warmtewisselaar omzeilt om vrije koeling of vrije verwarming mogelijk te maken. Handig tijdens seizoenswissels, op aangename lente- en herfstdagen. Vasco brengt Energy Plus uit in 2 versies, vloer- of plafondmontage, met telkens 4 debietvarianten: tot 720 m3/u, 1.150 m3/u, 1.700 m3/u en 2.600 m3/u. De wandbediening kan ingeschakeld worden in 4 snelheden. Ook kan je meerdere specifieke tijdschema’s instellen voor een automatische werking. Verder kan het signaal van een vocht- of CO2-sensor ontvangen worden en zijn koppelingen met Modbus- of KNX-toestellen mogelijk.

Vasco-ventilatie & domotica

Wist je dat alle Vasco D-ventilatiesystemen combineerbaar zijn met domoticasystemen? Zo is de printplaat in de D-systemen standaard voorzien van een 0 tot 10 Volt-ingangssignaal en alarmcontact. Dit laatste is handig om de filtervuilmelding in een domoticasysteem te integreren.

Deel dit artikel:

Onze partners