Vertel jouw eigen verhaal met Desso's nieuwe Make It Your Own-collectie

Tarkett heeft een nieuwe DESSO-tapijtcollectie gelanceerd onder de naam ‘Make It Your Own’; een collectie die is ontworpen om architecten en ontwerpers te inspireren tot speels gebruik van textuur, kleur en materiaaleffecten om de vloer als geheel een eigen, uniek verhaal te laten vertellen.

In een wereld van massaproductie, standaardisering en efficiency is het belangrijk te beseffen dat het interieur tegemoet moet komen aan de wens van mensen om hun eigen identiteit tot uitdrukking te laten komen.

De DESSO-tapijtcollectie ‘Make It Your Own’ geeft een antwoord op de groeiende vraag naar unieke ruimten met een eigen sfeer, identiteit en persoonlijkheid. De collectie beslaat drie uiteenlopende thema's: Texturen combineren, Kleurlagen & intensiteit en Materiaaleffecten.

 

Texturen combineren

Als onderdeel van het thema 'Texturen combineren' is een nieuw assortiment tapijttegels geïntroduceerd onder de naam Carved. Carved heeft de gebeitelde textuur van klassieke houtbewerkingsdesigns als inspiratiebron en is naadloos met de DESSO Ridge-tapijttegels te combineren om een prachtige vloer te creëren. Het tweede thema, 'Kleurlagen & intensiteit', biedt Stitch, een complexe nieuwe tapijttegel die is geïnspireerd door de subtiele ondertonen van handgeweven textiel.

Carved is verkrijgbaar in tien en Stitch in twaalf kleuropties; wat ontwerpers de mogelijkheid geeft om vloerdesigns met een waarlijk unieke identiteit te creëren. De subtiele kleuraccenten in Stitch kunnen ook worden gebruikt om de huisstijl van een bedrijf door te trekken in het interieur of bij andere opvallende accenten in het interieur. Later dit jaar worden in de thema's 'Kleurlagen & intensiteit' en 'Materiaaleffecten & contrasten' nog meer tapijttegels geïntroduceerd, die deze collectie compleet maken.

 

Gepersonaliseerde designs

“De collectie ‘Make It Your Own’ geeft ontwerpers meerdere mogelijkheden om iets unieks te creëren,” meent Ludwig Cammaert, Design and Technical Development Director voor DESSO-tapijten. Hij voegt eraan toe: “Ook ons Carpet Design Center heeft een belangrijke rol gespeeld bij de ontwikkeling van de collectie ‘Make It Your Own’. We zien steeds meer een verschuiving naar individuele en gepersonaliseerde designs. Architecten en ontwerpers kunnen een bezoek brengen aan het Carpet Design Center en in samenwerking met ons designteam hun eigen, gepersonaliseerde kleur of patroon creëren."

 

In overeenstemming met de Cradle to Cradle-filosofie van DESSO zijn alle producten in de collectie ‘Make It Your Own’ verkrijgbaar met de EcoBase-tapijtrug die 100% herbruikbaar is in DESSO’s eigen productieproces. Ook bevatten de tapijttegels 100% verwerkte kalk van lokale waterleidingbedrijven.  DESSO is de eerste tapijtfabrikant ter wereld die gebruik maakt van geüpcycled calciumcarbonaat (kalk).

Bron: Desso
Deel dit artikel:
Onze partners