Vittorio Simoni versterkt de rangen van UAU collectiv

Na het bouwverlof vervoegt het team van Simoni Architecten zich bij bij UAU collectiv. De ontwerpers zullen er gestalte geven aan UAU interior, de nieuwe interieurpijler binnen het Hasseltse ontwerpcollectief.

Voor UAU collectiv biedt deze aanwinst de ruimte om op hoog niveau te blijven meedraaien op interieurvlak. Vittorio Simoni vindt binnen UAU op zijn beurt de gewenste continuïteit en diversiteit aan expertise die vandaag nodig is.

 

Simoni-kleuren

“Samenwerking en schaalvergroting zijn een onomkeerbare tendens in het architectenslandschap”, meent Vittorio Simoni. Hoewel het interieur binnen de privésfeer altijd al een belangrijke bezigheid was voor UAU, is de verrijking met Simoni een opportuniteit om de interieurtak binnen het collectief te versterken. Massimo Pignanelli is al langer fan van Simoni’s werk: “Vittorio werkt vooral met sferen waarbij genuanceerde ‘Simoni-kleuren’ de boventoon voeren: warm wit en warm grijs. Net zoals ik is Vittorio op het vlak van belijning geïnspireerd door Mies van der Rohe en Carlo Scarpa. Zo herken ik een Simoni-interieur altijd aan de detailleringen van bijvoorbeeld een trap of een deurklink.”

 

Goede bekenden

Simoni en UAU collectiv zijn geen onbekenden voor elkaar. “We deden al projecten samen, maar eerder op een architecturale manier. Momenteel beleven we met UAU collectiv een enorme schaalvergroting van projecten. Dat vraagt om een andere aanpak. Met de komst van Vittorio kunnen we interieur opnieuw een volwaardige plaats geven en verder professionaliseren. Daardoor kunnen we onze opdrachtgevers meerwaarde bieden”, verduidelijkt Frederik Vaes.

Voor beide bureaus diende zich een tijdje terug de kans aan om samen de Grote Markt van Hasselt te hertekenen. “Bovendien ondersteunde het team van Vittorio ons bij het interieurontwerp voor het stadskantoor van Hasselt en een aantal woningprojecten. Uit die ervaringen proefden we al de mogelijke chemie in de samenwerking. Toen Vittorio aangaf dat hij geen opvolging zag voor zijn kantoor, was voor ons de som snel gemaakt”, vertelt Massimo Pignanelli.

 

Diversifiëring: landscape & branding

Met de fusie van UAU collectiv en Simoni Architecten telt het collectief straks 25 medewerkers. “Onze ambitie is om het collectief ook op andere domeinen verder aan te scherpen om de opdrachtgevers zo meerwaarde aan te bieden”, legt Massimo Pignanelli uit. “ De volgende stap? UAU landscape. Momenteel trachten we de omgeving zo correct mogelijk te implementeren in ieder ontwerp, maar een landschapsarchitect met kennis van zaken moet ons daarin nog versterken. Daarnaast spelen we ook met het idee om een UAU studio op te richten. Daarmee willen we onder meer op creatieve wijze de branding van projecten gaan verzorgen en partners en/of bedrijven begeleiden met hun profilering op de markt.”

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage