Waterbesparende wastafelkranen in nieuwe BMW/Mini-concessie in Aalst

BMW/Mini-dealer Meerschman voegde recent de vestigingen in Aalst en Ninove samen in een nieuwe concessie in Aalst. Direct naast afrit 19 (Aalst) op de E40 zijn de BMW-showroom, de MINI Store en de onderhoudswerkplaats nu te vinden aan de Churchillsteenweg 24. Of het nu gaat om verkoop van nieuwe auto’s, tweedehands modellen, lease, onderhoud, herstellingen of financial services; Meerschman biedt dit alles centraal aan in een gloednieuwe en toekomstbestendige bedrijfslocatie.

De nieuwe concessie is zo goed als energieneutraal en de architect heeft alles uit de kast gehaald om binnen de richtlijnen van BMW toch een zo uniek mogelijk pand neer te zetten. “Aan alles is gedacht,” zegt een gelukkige zaakvoerder Danny Meerschman. “Zo zijn in de werkplaatsen al extra zware bruggen geplaatst om het onderhoud van de zwaardere hybride en elektrische auto’s te kunnen uitvoeren. In de kelder is een gigantische parking voorzien voor alle nieuwe auto’s voordat ze worden uitgeleverd. En voor de stroomvoorziening wordt gebruikt gemaakt van zonnepanelen.”

 

Het nieuwe werken

De locatie in Aalst nabij het hoofdstedelijke Brussel en direct aan de snelweg is zorgvuldig gekozen. Klanten van Meerschman die hun auto binnenbrengen voor een kleine herstelling of een onderhoudsbeurt vinden er een comfortabele wachtruimte of werkplek. Wachttijd wordt dan een aangename en productieve tijd. Dit past perfect in het nieuwe werken, waarbij de medewerkers niet meer fulltime op kantoor zijn en/of hun reistijd kunnen optimaliseren door files te omzeilen.

“Er wordt momenteel zelfs nagedacht om een deel van het gebouw in te richten als ontmoetingsplek of eventruimte. Er is veel behoefte aan vergaderruimte net buiten Brussel waar medewerkers filevrij naar toe kunnen rijden. In een mooie setting kunnen ze dan ongestoord vergaderen op de eerste verdieping en zich in de pauzes ontspannen tussen de blinkende auto’s in de showroom,” vertelt Meerschman verder.

 

Duitse kwaliteit

Het spreekt voor zich dat bij een dergelijke brede invulling van het bedrijfspand ook goed is gekeken naar de sanitaire voorzieningen. Dat tot op detailniveau is gekozen voor de innovatieve en waterbesparende wastafelkranen van Schell is niet verrassend. “Net als BMW legt het eveneens Duitse Schell de focus op kwaliteit en innovatie. Dit komt ook tot uitdrukking in de sanitaire ruimten. De toegepaste infrarood kranen Modus kenmerken zich door robuuste kwaliteit, waterbesparende technologie en aantrekkelijk design. De aandacht voor hygiëne door geïntegreerde stagnatiespoeling en handenvrije bediening is - zeker ten tijde van deze corona-pandemie – een bijkomende plus,” besluit Meerschman. 

BMW ziet het nieuwe bedrijfspand van Meerschman dan ook als een duurzaamheidsvoorbeeld voor hun dealernetwerk.

Bron: Schell

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage