Wienerberger Brick Awards 14: Buda Art Centre + win een exemplaar van Brick 14

In het kader van de Wienerberger Brick Awards 2014 nemen we het Buda Art Centre onder de loep, het enige Belgische project dat een Award in ontvangst mocht nemen. Het bureau 51N4E toverde de oude textielfabriek om tot een cultureel creatief oord. Daarenboven geeft Architectura.be nogmaals 5 exemplaren van Brick 14 weg. 

In de voormalige textielfabriek vind je nu de BUDA factory terug, een organisatie die ruimtes aanbiedt aan culturele activiteiten, en dit aan democratische prijzen. Twee vijfhoekige vormen die een holle ruimte creëren, staan garant voor licht, ruimte en inspiratie. De binnenste pentagon bevat studio’s, tentoonstellingsruimtes en workshoplokalen, met bovenop een dakterras. De bestaande bekstenen oppervlaktes ondergingen een renovatie.

Nederlands jurylid Vera  Yanovshtchinsky, omschrijft het project als volgt: “Binnen de context van een oude fabriek hebben de architecten geopteerd voor injecties met moderne architectuur. Dit project heeft baksteen aangewend zoals we het vaker zien in de noordelijke landen: als een modulair, traditioneel, industrieel en perfect bouwmateriaal. Het resultaat echter is niet traditioneel te noemen. Het project is uniek. Het gebruik van de baksteen resulteert in een stof bijna gelijkaardig aan zijde, met daarbij de kleurnuances als het meest opvallende kenmerk. Harmonie is het codewoord, zowel in de combinatie van ruimte en materiaal als het samengaan van oud en nieuw. De spanning van schijnbaar tegengestelden creëren een nieuwe harmonie. Maar wat de grootste indruk op mij heeft nagelaten, is het samengaan van intelligentie en gevoeligheid. De architecten hebben dit ultieme resultaat behaald door een gesofisticeerd ontwerp en dito materiaalgebruik.

Johan Anrys van het bureau 51N4E geeft een woordje uitleg over het project in het filmpje onderaan dit artikel.

Win een exemplaar van Brick 14

 

In samenwerking met Wienerberger mag Architectura.be opnieuw 5 exemplaren van Brick 14 verloten. Het boek toont de winnende projecten van de Brick Awards 14. Bent u (interieur)architect of bouwprofessional? Beantwoord dan onderstaande vragen. De vijf eerste personen die correct antwoorden, winnen een exemplaar van Brick 14.

Deelnemen? Stuur dan een mailtje naar kevin@architectura.be  voor 13 juni 2014 ’s middags 12u00 met onderstaande gegevens en het juiste antwoord:

  • Voornaam:
  • Naam:
  • Beroep:
  • Bureau/bedrijf:
  • Adres:
  • Antwoord op de vraag: Hoeveel projecten waren genomineerd voor een Brick Award 2014? (Het antwoord vind je terug op de website van Wienerberger. )
Deel dit artikel:

Onze partners