Winnaars MIPIM Awards zijn bekendgemaakt

In Cannes zijn donderdagavond de prestigieuze MIPIM Awards uitgereikt. Dit jaar was er geen prijs voor een Belgisch project. De THV AAPROG - POLO - DETOO - DE KLERCK kon haar nominatie voor het Ambulant Centrum in Leuven in de categorie Best Healthcare Development niet verzilveren.

Het was de Franse architect Jean-Michel Jacquet die in de categorie ‘Best Healthcare Development’ met de hoofdprijs naar huis ging voor de Polyclinique Reims-Bezanne.

Andere winnaars van de avond waren onder meer Sou Fujimoto, Oxo Architects, Paul Arene voor het project Mille Arbres in Parijs in de categorie ‘Best Futura Project’, het studentenhotel Florence Lavagnini in Firenze van Archea Associati en het Future Park van Bond Bryan in het Britse Yorkshire in de categorie ‘Best Future Mega Project’. Alle winnaars kan je hier bekijken.
 

Belgische nominatie

In de categorie ‘Best Healthcare Development’ was het project Ambulant Centrum Leuven genomineerd, dat deel uitmaakt van de Health Sciences Campus Gasthuisberg. Deze vleugel, ontworpen door POLO Architects, DETOO Architects, AAPROG architecten en Studieburo De Klerck, bestaat uit vijf verdiepingen en breidt de bestaande polikliniek aanzienlijk uit. Beide gebouwen vormen samen het Ambulant Centrum waarin zich consultatiediensten concentreren die voordien verdeeld waren over de verschillende campussen.

 

2018: Belgische winnaars

Vorig jaar vielen twee Belgische projecten in de prijzen tijdens de MIPIM Awards. Het Brusselse Îlot Sacré van DDS+ won de MIPIM Award in de categorie ‘Best Residential Development’. Het Antwerpse Havenhuis van Zaha Hadid Architects schoot de hoofdvogel af in de categorie ‘Best Refurbished Building’.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage