Woning in Brugse brouwerij haalt The Wall Street Journal

Een woning ontworpen door de Brusselse architect Tom Vanhee haalde zopas de gerenommeerde Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Het gaat om de privéwoning van Anne Vanneste, mede-eigenaar van brouwerij De Halve Maan in Brugge. Tom Vanhee transformeerde een verlaten opslagruimte van de historische brouwerij tot een stijlvolle woning.

Een Belg die haar intrek neemt in een stukje verbouwde familiebrouwerij. Het blijkt een verhaal dat de internationale pers wel kan smaken. “De familie van Anne Vanneste leidt de historische brouwerij in Brugge al sinds de jaren 1850”, staat te lezen in The Wall Street Journal. “Het gebouw waarin de woning is ingericht, is 400 jaar oud en omvat vandaag een appartement met twee slaapkamers, een badkamer en meerdere buitenruimtes. Het interieur is een mix van moderne elementen zoals een transparante trap, met vintage details en antiek meubilair.”

Anne Vanneste gaat in het artikel dieper in op de uitdagingen waarmee renovatieprojecten te maken krijgen in het historische centrum van Brugge. Over Tom Vanhee laat ze het volgende optekenen: “Vanhee heeft al meerdere lokale projecten gerealiseerd. Zijn ervaring was een enorm voordeel.”
 

Lees het volledige artikel in The Wall Street Journal

Bron: The Wall Street Journal

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage