Zottegems stadionproject 2.0 krijgt stilaan vorm (C3 plus)

De contouren van de nieuwe stadionsite in Zottegem worden stilaan zichtbaar. Het stadsbestuur zocht en vond enthousiaste ondernemers en lokale sportclubs die het verouderd sportstadion een moderne aanblik willen geven. Het wordt een site die sport ademt: een paradijs voor liefhebbers van skaten, gymnastiek, padel en atletiek. De werkzaamheden aan het Stadionproject 2.0, naar een ontwerp van het Kortrijkse architectenbureau C3 plus, zullen naar verwachting in 2024 van start gaan.

Na het afhaken van twee private investeerders, waaronder vrijetijdsketen Bowling Stones, kropen het Zottegemse stadsbestuur en ontwerpbureau C3 plus opnieuw achter de tekentafel om een Stadionproject 2.0 in de stijgers te zetten. Blijft overeind in de hertekende plannen: de nieuwe gymhal, waar turnclub ‘Eikels Worden Bomen’ voor 200.000 euro mee in investeert. Zottegem Atletiek zal eveneens voor 100.000 euro bijdragen in de aanleg van de nieuwe tartan atletiekpiste.

Naast de fonkelnieuwe kleedkamers met de nodige sanitaire ruimtes, valt ook een nieuwe polyvalente ruimte op, met het oog op sport én het brede verenigingsleven. Deze polyvalente ruimte kan dienen voor niet-belijnde sporten als yoga of pilates, maar kan ook het decor worden van vergaderingen, cursussen, een quiz of een expositie.

De vrijgekomen buitenruimte wordt in het nieuwe ontwerp volledig benut door het aanleggen van een beachvolleybalterrein, kubbveldjes en een calisthenics zone. Tennis- en Padelclub Zottegem ziet het aantal padelterreinen groeien van vier naar zes, waarbij de middelste twee een overkapping zullen krijgen. En de oude tribune maakt plaats voor een kleiner exemplaar met maximale ontharding. Het Zottegemse stadsbestuur wil het project in het najaar aanbesteden, zodat tegen de zomer van 2024 de eerste steen gelegd kan worden.

Bron: Stad Zottegem
Deel dit artikel:
Onze partners