Doorzoek volledige site

VinylPlus®

Committed to sustainable development

Kortenberglaan 71
1000 BRUSSEL
België

+32 2 329 51 05
info@vinylplus.eu
vinylplus.eu
productlabel.vinylplus.eu
vinylbelgium.be

VinylPlus® is de vrijwillige verbintenis van de Europese PVC-industrie tot duurzaam ontwikkeling. Het VinylPlus® programma ontwikkeld samen met de gehele PVC waardeketen, NGOs, wetgevers, vertegenwoordigers van de burgermaatschappij en PVC gebruikers, focust zich op 5 hoofd opdrachten: (1) het efficiënter gebruik van PVC gedurende de hele levenscyclus, (2) het vermijden van de accumulatie van persistente organische stoffen in het milieu en het reduceren van andere emissies (3) het review van het gebruik van de additieven en de overgang naar duurzamer additieven systemen, (4) het minimaliseren van de impact op het klimaat door een verlaging van het energie- en grondstofverbruik, (5) het groeien van het bewustzijn rond duurzaamheid langs de waardeketen.

Voor de bouwsector, VinylPlus, samen met het onafhankelijke onderzoekscentrum Building Research Establishment, en de NGO The Natural Step, heeft het VinylPlus® Product Label ontwikkeld. Het is een vrijwillig Europees certificatiesysteem door derden, ontwikkeld om aankopers te helpen bij het selecteren van de meest duurzame PVC-producten voor de bouwsector. Het is gebaseerd op een systeem van evaluatiecriteria, met behulp van de meest recente principes rond verantwoorde sourcing en duurzame ontwikkeling. Het VinylPlus certificaat verzekert de inkopers van gecertifieerde PVC-bouwproducten dat de fabrikant een paar kritische elementen voor duurzaam circulariteit in rekening heeft gehouden. De derde-partij audits zijn uitgevoerd door instellingen geaccrediteerd door een nationale accreditatie-instantie volgens EN ISO/IEC 17065.

Het VinylPlus product Label werd recent door FIDO (Federaal Instelling voor Duurzame Ontwikkeling) erkend, en het label Duurzaam Schrijnwerk, ontwikkeld door de Belgian Construction Certification Association (BCCA), erkent het VinylPlus® Product Label als bewijs van de inspanningen van de schrijnwerkers om hun ecologische voetafdrukken te verminderen.

Aanverwante bedrijven van VinylPlus in België zijn Deceuninck, Derbigum, IVC, Rehau, Renolit, Schüco, Aliaxis, Beaulieu, Dyka, Pipelife, SioenWavin en Profine.

Infopunt architecten

Vincent Stone

T: +32 2 329 51 07 - M:+32 470 90 30 55

Charlotte Delvaux

T: +32 2 792 30 25 - M: +32 472 77 79 77