Doorzoek volledige site

Bitubel

Hét dak is bitumen. Duurzaam waterdicht.

Brusselsesteenweg 524 Bus B6
1731 Zellik
België

info@bitumeninfo.be
www.bitumeninfo.be

BITUBEL, DE FEDERATIE VOOR BITUMINEUZE DAKEN

Bitubel is de vereniging van Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen. Het voornaamste doel van Bitubel is het verdedigen van de gemeenschappelijke belangen en het benadrukken van de kwaliteit van de bitumen waterdichting. Bitubel bestaat uit vier Belgische fabrikanten van bitumen dakbanen: Derbigum, De Boer, IKO en Soprema.

De beroepsvereniging werd in 1991 opgericht en had destijds vooral een technische insteek, gericht op het coördineren van het Belgisch standpunt ten opzichte van de normering van  dakdichtingsproducten en -systemen. Gezien de strenge eisen en wetgeving was het aangewezen om een aanspreekpunt te hebben vanuit de sector.

Met de komst van de nieuwe voorzitter Marc Hannes, voordien lid van de technische commissie, wil Bitubel de vereniging vanaf de tweede helft van 2015 nieuw leven inblazen. Op het programma staan onder andere een mediacampagne, een compleet vernieuwde website en de aanwezigheid op relevante evenementen in de bouw. De campagne heeft als doel de bouwprofessionelen te sensibiliseren en te informeren wat de sterke punten zijn van platte daken die met bitumen dakbanen zijn afgedicht.

Infopunt architecten

André Govaerts