ALUCOBOND® (3A-Composites)

logo ALUCOBOND® (3A-Composites)

ALUCOBOND® (3A-Composites)

Alusingenplatz 1

78224 Singen

Duitsland (bondsrepubliek)

+49 7731 941 35 00

info@alucobond.com

alucobond.com

3A Composites GmbH, het vroegere Alusuisse, is een internationale onderneming die composietmaterialen ontwikkelt en produceert. Het bekendste product, ALUCOBOND®, kwam in 1968 op de markt. Al meer dan 45 jaar wordt ALUCOBOND® als gevelbekleding gebruikt.

ALUCOBOND®-panelen worden in een verlucht gevelsysteem toegepast. Dit kan door de platen zichtbaar met rivetten of schroeven op de achter-structuur te bevestigen. Een onzichtbare bevestiging gebeurt via verlijming. Met de freeskanttechniek, een eenvoudige bewerkingstechniek, kan het plaatmateriaal gemakkelijk geplooid worden. Van een eenvoudige raamaansluiting tot complexe 3D-cassettes.

Er zijn 2 types ALUCOBOND®:
ALUCOBOND® plus met een brandklasse B, s1, d0 en ALUCOBOND® A2, ontwikkeld voor hoogbouw en gebouwen waar een brandklasse A2, s1, d0 van toepassing is. Dit in combinatie met 11 kleurgroepen biedt ALUCOBOND® een onbegrensde ontwerpvrijheid, zowel op technisch als op esthetisch gebied. Voor de Belgische bouwmarkt kreeg 3A Composites een Technische Goedkeuring met Certificatie (ATG 12/2368) voor Alucobond-cassettes.

[Lees meer] [Lees minder]

Documenten aanvragen

Vink aan welke documenten je wenst te ontvangen en klik vervolgens op 'Documenten aanvragen'.