C3A

logo C3A

C3A

Tramstraat 57

9052 Zwijnaarde

België

+32 92 20 21 01

info@c3a.be

c3a.be

Alle bouwprofessionals met belangstelling voor de IT-ondersteuning van C3A bij het ontwerpen en realiseren van bouwprojecten kunnen zich aansluiten bij de C3A-Userclub. Als Microsoft Office, Trimble SketchUp PRO en Autodesk Value Added Reseller en Training Center is C3A uitstekend geplaatst om deze software voor alle C3A-Userclubleden te verzorgen. Meestal wordt niet enkel de basissoftware samen met de C3A-Extensies door C3A verzorgd, maar volledig afgewerkte totaalsystemen inclusief hardware, software, opleiding en verdere begeleiding zorgen voor de meest efficiënte totaaloplossing. 

Via de aansluiting bij de C3A-Userclub zijn allerlei C3A-Extensies en C3A-Services beschikbaar, meer hierover op de C3A-website.

C3A vormt al sedert 1986 een C3A-Userclub waarbij een IT-totaaloplossing voor de Vlaamse Bouwprofessional uitgewerkt wordt. Standaard software zoals Trimble SketchUp PRO, Autodesk AutoCAD + Revit en Microsoft Office wordt aangevuld met geïntegreerde C3A-Extensies en Services, die beschikbaar worden gesteld aan C3A-Userclubleden.

De C3A-Extensies , aanvullend op vooral Microsoft- en Autodesk-software (de wereldwijde standaarden) zijn de praktische werkmethodiek, toepassingsgerichte programmatuur en modelgegevens om de IT-toepassingen optimaal rendabel te maken, conform de bouwpraktijk in Vlaanderen.  De vele C3A-Services zijn diensten aanvullend op de totaaloplossing, zoals allerlei opleidingen, updates van de C3A-Extensies gedurende het jaar, en support zoals hotline en web-support. 

Begin 2016 telt de C3A-Userclub  méér dan vierduizend bouwprofessionals, met o.a. architecten- en studiebureaus, teken- en visualisatiebureaus, bouwproduct-fabrikanten, bouwfirma’s, bouwpromotoren , allerlei aannemersbedrijven, “diensten der gebouwen” van allerlei organisaties en opleidingsinstituten – bouwafdeling.  Vooral de groep C3A-Revit-Users is steeds sneller aan het groeien. 

De toenemende uitwisseling van digitale bouwdata onder dit netwerk van bouwprofessionals is al vele jaren dé stimulans voor de verdere uitbouw. Dankzij de C3A-Extensies en de vlotte beschikbaarheid via de C3A-Userclub zijn de meeste ontwerpbureaus in Vlaanderen al vele jaren hun teksten, tekeningen en BIM-modellen automatisch aan het structureren conform het C3A-Afsprakenstelsels, wat zorgt voor een dankbare standaardisatie in de Vlaamse bouwsector.

Ondertussen is BIM met Revit wereldwijd de standaard geworden, in Vlaanderen is BIM met Revit en de C3A-Revit-Extensies uitgegroeid tot de toonaangevende BIM-oplossing.

In naam van C3A zetelt arch. Jos Vandamme eveneens in het deskundig redactieteam van BIMtonic.

[Lees meer] [Lees minder]