VenhoevenCS architecture+urbanism

logo VenhoevenCS architecture+urbanism

VenhoevenCS architecture+urbanism

Hoogte Kadijk 143

bus F15

1018 BH Amsterdam

Nederland

VenhoevenCS is een innovatief bureau voor duurzame architectuur, stedelijke ontwikkeling en infrastructuur, afgestemd op de uitdagingen die onze tijd met zich meebrengt. Het Amsterdamse bedrijf werd in 1995 opgericht door Ton Venhoeven en is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerd ontwerp- en adviesbureau met vijf partners en een internationaal team van architecten, stedenbouwkundigen en technisch ingenieurs.

VenhoevenCS is van mening dat onze planeet voldoende ruimte biedt om alle levende wezens op een vreedzame en duurzame manier naast elkaar te laten bestaan. Nu de wereldbevolking en mondiale welvaart echter in rap tempo toenemen, moeten we de wijze waarop we ons gebruik van de planeet vormgeven en structureren fundamenteel herzien.

Met ontwerpen kunnen we een belangrijke bijdrage leveren aan de revitalisering van de wereld voor alle levensvormen. De natuur werkt met ecosystemen die zelfvoorzienend en duurzaam zijn, een concept dat VenhoevenCS als uitgangspunt neemt voor elk onderzoek, ontwerp en advies.

Op het gebied van architectuur ontwerpt VenhoevenCS gebouwen voor sport & vrije tijd, cultuur & onderwijs, gezondheidszorg, multifunctioneel gebruik, residentieel, kantoren & openbare voorzieningen, renovaties, interieurs en producten. Op het vlak van infrastructuur ontwerpt VenhoevenCS stations, bruggen, tunnels en fietsenstallingen. Op een grotere schaal ontwerpt VenhoevenCS plannen voor stedelijke ontwikkeling, stationsgebieden en ruimtelijke strategieën. En in samenwerking met partners onderzoekt het bureau een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot mobiliteit, biodiversiteit, circulariteit in steden en de planningscultuur van de toekomst.

[Lees meer] [Lees minder]