VinylPlus®

logo VinylPlus

VinylPlus®

Kortenberglaan 71

1000 Brussel

België

 

VinylPlus is het engagement voor duurzame ontwikkeling van de Europese pvc-industrie. Via VinylPlus zet de Europese pvc-industrie zich in om gezamenlijk uitdagingen aan te pakken en kansen te benutten op het vlak van duurzaamheid, de duurzaamheidsprestaties van pvc te verbeteren en actief bij te dragen aan de uitbouw van de circulaire economie. VinylPlus bestrijkt de 27 landen van de Europese Unie, plus Noorwegen, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

In juni 2021 hernieuwde de industrie haar engagement voor duurzaamheid door VinylPlus 2030 officieel te lanceren. Dit engagement bouwt voort op meer dan 20 jaar vooruitgang en prestaties in de Europese pvc-waardeketen. VinylPlus 2030 draait om drie hoofdassen: het versnellen van de transitie naar de circulaire economie, duurzame productie en decarbonisatie van de waardeketen en betrokkenheid tonen bij het maatschappelijk middenveld en ngo's.

Samen met de onafhankelijke onderzoeksinstantie Building Research Establishement (BRE) en de ngo The Natural Step heeft VinylPlus het VinylPlus® Product Label ontwikkeld, een label dat wordt toegekend aan duurzame pvc-producten voor de bouwsector en inkopers zo helpt bij het selecteren van de meest duurzame bouwproducten uit pvc. Het is gebaseerd op een systeem van evaluatiecriteria rond de meest recente principes rond verantwoord omspringen met grondstoffen en duurzame ontwikkeling. Het VinylPlus® Product Label verzekert de inkopers van gecertificeerde pvc-bouwproducten dat de fabrikant een paar kritische elementen voor duurzaamheid en circulariteit in rekening heeft gebracht. De derde partijaudits zijn uitgevoerd door instellingen geaccrediteerd door een nationale accreditatie-instantie volgens EN ISO/IEC 17065.

Het VinylPlus® Product Label werd door FIDO (Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling) erkend, en ook geïntegreerd in het het label Duurzaam Schrijnwerk, ontwikkeld door de Belgian Construction Certification Association (BCCA), die streeft naar verbetering van de kwaliteit in de bouwsector.

Daarnaast heeft ook BREEAM het VinylPlus® Product Label erkend als zogenaamd responsible sourcing certification scheme. BREEAM, ontwikkeld door het onafhankelijke onderzoekscentrum Building Research Establishment (BRE), is 's werelds meest gebruikt duurzaamheidskeurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen met minimale milieu-impact. Het gebruik van bouwproducten met het VinylPlus® Product Label leidt tot een hogere score in de Responsible sourcing of materials-sectie.

Aanverwante bedrijven van VinylPlus in België zijn Deceuninck, Derbigum, IVC, Rehau, Renolit, Schüco, Aliaxis, Beaulieu, Dyka, Pipelife, SioenWavin en Profine.

[Lees meer] [Lees minder]