WTCB - CSTC - BBRI

logo WTCB - CSTC - BBRI

WTCB - CSTC - BBRI

Lombardstraat 42

1000 Brussel

België

Het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) is hét onderzoekscentrum voor bouwbedrijven. Onze missie is om de bouwsector te begeleiden naar meer kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid.

Sinds onze oprichting in 1960 zijn we uitgegroeid tot een betrouwbare partner van bouwondernemingen en bouwprofessionals. Zij kennen ons voornamelijk van onze Technische Voorlichtingen (waarin de regels van de bouwkunst voorgeschreven worden), technische bijstand (waarbij onze ingenieurs aannemers helpen met een bouwprobleem) en Technische Comités (werkgroepen met aannemers die de verschillende bouwdisciplines vertegenwoordigen en de acties van het WTCB bepalen).

Om dit alles te verwezenlijken rekenen we op onze 260 werknemers. In een sterk veranderende wereld blinken zij uit met toegepast onderzoek en innovatie om onze 100.000 leden klaar te stomen voor de toekomst. Tegen 2025 willen we bekend staan als dé gids die de sector helpt te transformeren en in te spelen op de technologische, economische en maatschappelijke uitdagingen.

In onze BELAC-geaccrediteerde labo’s voeren we proeven uit om bouwproducten te helpen innoveren, optimaliseren en technisch correct te evalueren. Maar ook op vlak van bedrijfsbeheer en digitale toepassingen bieden we ondersteuning.

[Lees meer] [Lees minder]
GAimage