Xthermo

logo Xthermo

Xthermo

Auguste Reyerslaan 80

1030 Schaarbeek

België

+32 2 416 21 70

info@xthermo.be

xthermo.be

Xthermo.be – Façade Insulating System Association, is de naam voor de Belgische federatie van fabrikanten van buitengevelisolatiesystemen. Deze federatie, eerder IVP-ETICS genaamd, werd opgericht in 2008, in de schoot van IVP, de federatie van de Belgische verffabrikanten. Xthermo vertegenwoordigt België binnen EAE (European Association for ETICS). 

Wat doet xthermo?

Xthermo ontwikkelt en verspreidt documentatie bij alle actoren doorheen het hele bouwproces (investeerders, bouwheren, architecten, algemene aannemers, uitvoerders, studenten en andere beïnvloeders).

De belangen van de verschillende leden in vakcommissies en normalisatiecommissies, worden verdedigd door gekwalificeerde vertegenwoordigers.

Aanspreekpunt

Xthermo is ook een aanspreekpunt met bevoegde instanties binnen de overheden. De federatie ondersteunt de bewustwording van overheden en het grote publiek van de permanente economische en ecologische voordelen van een ETICS systeem op korte en lange termijn.

Verder promoot xthermo de kwaliteitsvolle toepassing van het volledige gesloten systeem. Sierpleister en andere afwerkingsmaterialen worden op hun beurt gepromoot als esthetische, architecturale en functionele gevelafwerking.

Leden

Volgende fabrikanten van ETICS systemen maken deel uit van xthermo: AXO Industries, Cantillana, Caparol(DAW), Mapei, Knauf, Sto en Willco Products.

Certificaten

Alle leden van xthermo zijn houder van een ATG, een Belgische Technische Goedkeuring (uitgegeven door het BUtgb) die de prestaties van hun buitengevelisolatiesystemen beschrijft en bevestigt.

[Lees meer] [Lees minder]

Documenten aanvragen

Vink aan welke documenten je wenst te ontvangen en klik vervolgens op 'Documenten aanvragen'.