10.000 podcast luisteraars! Tijd voor de bloopers...

De Architectura podcast heeft de kaap van 10.000 luisteraars bereikt. 26 afleveringen over hete hangijzers, indrukwekkende projecten, architectuuriconen en belangrijke vraagstukken. Het is een eer om zoveel intelligente en sympathieke gasten te mogen ontvangen in onze studio. En er ligt nog meer podcastvoer op de loer! 

De Architectura podcast loopt op volle toeren. Na iets meer dan een jaar hebben we 10.000 mensen bereikt met onze podcast en per aflevering groeit het aantal luisteraars. Hoe kan het ook anders met wekelijks architectuurcoryfeeën en jonge innovators in onze studio? Met onze verschillende rubrieken trachten we elk facet van de bouw- en architectuursector te belichten, meer nuance mee te geven en uw liefde voor het vak nog meer te doen groeien. Het maken van een podcast loopt niet altijd vlekkeloos, daarom trakteren we omwille van de 10.000ste podcastbeluistering op een bloopercompilatie.

Gloednieuwe podcasts

In de nabije toekomst zal je de Architectura podcast in een gloednieuw jasje zien. Oude bekende rubrieken als ‘Groen & Grijs’ en de Circubuild podcast krijgen nog steeds hun plekje. Maar ook nieuwe rubrieken ‘Architectuuriconen’ en ‘De Hamvraag’ maken hun intrede. In de rubriek ‘Aan het woord’ kan je nog steeds je eigen bedrijf aan het woord laten over een zelf te bepalen thema. Wil je nog verder gaan? Je kan ook je volledig eigen podcast of podcastreeks door Architectura laten maken. Aarzel niet om mee op de podcastkar te springen en contact met ons op te nemen.  

 

Een blik achter de schermen

Nu we de mijlpaal van de 10.000ste podcastbeluistering bereikt hebben, wordt het hoogtijd om onze jonge chef podcast voor te stellen. De 23-jarige Stef Pennemans is sinds september aan de slag bij Palindroom waar hij zich als verantwoordelijke van de podcasts bezighoudt met de opnames, de voice-overs, de montage en publicatie van onze podcasts. Hij leerde het klappen van de zweep tijdens zijn eindwerk journalistiek aan Hogeschool PXL Hasselt en heeft zich al doende verder bekwaamd in podcasting. Voor Architectura en Circubuild heeft hij intussen al 26 podcasts tot een goed einde gebracht. En om zich nog meer te specialiseren in de boeiende wereld van podcasting heeft hij het afgelopen jaar een postgraduaat podcasting gevolgd aan de Arteveldehogeschool Gent met als kers op de taart een stage en een eindwerk bij het Gentse social storytelling agency Chase Creative.

Wij kijken heel erg uit naar het resultaat van dat eindwerk dat binnenkort te beluisteren zal zijn op Architectura. Stef gaat namelijk een reeks maken rond bedreigd modernistisch erfgoed waarbij we 8 boeiende modernistische bouwwerken onder de loep zullen nemen die als een zwaard van Damocles bedreigd worden door de sloophamer. De pilootaflevering over het administratief centrum in Hasselt van Louis Ghysebrechts is bijna ingeblikt en zullen we nog voor de zomervakantie uitzenden. Volgend jaar volgen de andere afleveringen.

Het mag duidelijk zijn. Met Stef hebben we bij Palindroom de ideale medewerker in onze rangen om nog veel boeiende podcasts te maken rond bouw en architectuur. Niet alleen voor onze eigen websites, maar ook voor elk architectenbureau, elke aannemer of fabrikant die graag wil uitpakken met zijn eigen podcast.
 

DEEL DEZE PODCAST:

Onze partners

GAimage