Biogebaseerde bouwmaterialen, hoe zit dat?

Kamp C is hét centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw. Als autonoom bedrijf van provincie Antwerpen werkt Kamp C aan innovatieprojecten, geeft duurzaamheidsadvies aan opdrachtgevers en ontwikkelt demonstraties zoals het eerste circulaire kantoorgebouw van Vlaanderen, een 3D geprinte woning en zelfs een circulaire schuur uit de 18de eeuw.

Maar er blijven nog veel vragen over wat duurzaamheid in de bouwsector precies betekent. Een gesprek over circulariteit, energiedelen, innovatieve technieken en materialen en alles wat daarbij komt kijken dringt zich dan ook op. Laat dat nu net zijn waar we jou in deze vijfdelige podcastreeks meer over willen vertellen.

Kamp C en Circubuild gaan met hun partners in 5 afleveringen dieper in op ontwikkelingen in de bouwsector, om jou te informeren, inspireren en adviseren.

In deze eerste aflevering richten we onze blik op biogebaseerde bouwmaterialen. Dries Hubrechts van Eurabo, Claire Dewispelaere van Sidati en Mathieu Hendrickx van EXIE NV schuiven mee aan tafel om hun kennis en ervaring te delen. Uw host is Rob Cornelissen, manager strategie en innovatie van Kamp C. Het gesprek behandelt de hele reikwijdte van biogebaseerde bouwmaterialen, van de vooroordelen tot de voor- en nadelen en de praktijk.

DEEL DEZE PODCAST:
Onze partners