Doorzoek volledige site
REF.: 23745 - 2010

Fascination Center Mercedes-Benz

SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE (Brussel)

ARCHITECT Jaspers-Eyers Architecten
GEVELWERKEN AGC Glass Europe
(AGC Glass Europe - Vlakglas)
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN KUBUS
(ARCHICAD)

Het project werd in gang gezet in 2006. Bedoeling was de activiteiten te centraliseren op één site aan de rand van de hoofdstad. Het kloppend hart daarvan is het Fascination Center, het kantoor waar ook de potentiële kopers over de vloer komen.

In 1980 huisvestte Mercedes-Benz de algemene directie en de verkoop & distributie van zijn personen- en bedrijfswagens op een zowat 114.000 m2 grote site langsheen de Tollaan te Sint-Lambrechts-Woluwe. De directies na-verkoop, informatica en scholing waren toen nog in een afzonderlijk gebouwencomplex in Zaventem ondergebracht.

Het 2.500 m2 Training Center, dat dertien leslokalen omvat voor de (bij)scholing van de medewerkers van Mercedes-Benz alsook voor de vorming van delegaties van het dealer-netwerk.

Blikvanger is, zoals gezegd, het 1.800 m2 grote Mercedes-Benz Fascination Center, waarin permanent een 25 modellen zijn gestald.

Uiteraard werd het geheel ingericht met respect voor energie en milieu (free chilling, recuperatie van warme en koude uit de extractielucht, hoogrendementsketels, …).

Deze projectfiche delen