Doorzoek volledige site
REF.: 24020 - 2021

Renovatie Boekentoren Gent

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT Robbrecht en Daem architecten
Barbara Van Der Wee
STUDIEBUREAU Sum Project
Daidalos Peutz
Greisch (Bureau d'études)
VK Architects & Engineers
VLOEREN EN CHAPES BRACHOT
ELEKTRO, DATA, BEVEILING EN RF-WERKEN Helia - Plastic Color
(Luchtdichte toepassingen)
ISOLATIE Foamglas
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN Design Express
(Vectorworks)

De Centrale Bibliotheek van de Universiteit Gent, ontworpen door Henry van de Velde in de jaren 1930, wordt gerestaureerd en gerenoveerd om te beantwoorden aan de huidige noden van een bibliotheek. Een nieuwe ingang wordt gebouwd naast het HIKO, dat deelt uitmaakt van het originele complex, en die een nieuwe reeks aan ruimtes rond een binnentuin zal genereren. Het gaat onder meer om een café/leeszaal, een overdekt terras (ontworpen door Henry van de Velde zelf) en werkruimtes om digitale data te beheren. Samen met de nodige technische aanpassingen, en het volledig toegankelijk maken van de observatiekamer aan de top van de toren, zal deze renovatie de waarde van het gebouw als een studie- en leesplek in ere herstellen.
 

 

Deze projectfiche delen