Doorzoek volledige site
REF.: 25264 - 2019

Nieuwe site Inter-Beton

BRUSSEL (Brussel)

ARCHITECT BC Architects & Studies
WEBSITE http://www.interbeton.be/nl
STUDIEBUREAU Bureau De Fonseca
(Akoestiek)
Util
(Stabiliteit)

Inter-Beton wil haar productiesite aan de Havenlaan in Brussel herinrichten. Twee jaar en twee wedstrijden heeft het geduurd voor het herinrichtingsplan werd toegewezen aan BC architects & studies en Jasper Poesen.

Jasper Poesen was derde laureaat van de eerste ideeënwedstrijd voor architectuurstudenten. Voor de tweede wedstrijd voor projectauteurs, ging hij een associatie aan met het Brusselse architectenbureau BC architects & studies.

 

Vier vraagstukken

De jury onder leiding van Kristiaan Borret, bouwmeester van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, en samengesteld uit de Haven van Brussel, de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting en Inter-Beton, was gecharmeerd door hun voorstel. Wesley Degreef van BC architects & studies lichtte op woensdag 8 maart toe hoe het project tot stand kwam.

“Er waren vier vraagstukken waar we een antwoord op moesten vinden. We moesten het mobiliteitsprobleem oplossen, maar ook de geluids- en stofhinder moest aangepakt worden. Ten slotte moesten we ook een publieke functie vinden voor de site van Inter-Beton. We hebben ons team versterkt met Jasper Poesen, akoestiekspecialist Bureau De Fonseca, ingenieur voor stabiliteit Util en de Brusselse kunstenares Lotte Van Den Audenaeren.”

Deze projectfiche delen