Doorzoek volledige site
REF.: 25270 - 2015

Sociaal Centrum Plein

ANTWERPEN (Antwerpen)

Het bestaande gebouw van het OCMW in Antwerpen was aan vernieuwing toe. Een uitbreiding van het gebouw zorgt voor een laagdrempelig, toegankelijk onthaal. Bovendien geeft het project vorm aan de nieuwe verbinding tussen de Lamorinièrestraat en het Groen Kwartier. Het project werd opgeleverd in 2015.

MADE architects paste het bestaande gebouw aan met minimale ingrepen. Het perceel sluit met een grote tuin mooi aan op de site van het Groen Kwartier. De nieuwe gelijkvloerse uitbreiding zorgt door zijn inplanting voor een doorwaadbaar bouwblok. Tegen het bestaande gebouw werd het nieuwe volume bewust laag gehouden. Het dak is een licht hellend groendak, dat oploopt om de hoofdingang extra hoogte te geven. Naar de zuidzijde daalt het terug af als natuurlijke zonnewering.

Deze projectfiche delen