Doorzoek volledige site
REF.: 25413 - 2015

Eengezinswoning Soll LeWit

LEUVEN (Vlaams Brabant)

ARCHITECT Guerrilla Office Architects

Aan een drukke steenweg in Kessel-Lo ontwierp Guerrilla Office Architects een eengezinswoning voor twee moeders en hun tienerdochter. Hiervoor de werd de oude woning, op het perceel van slechts zes meter breed, afgebroken en opnieuw opgebouwd. Het perceel is dus relatief klein, maar heeft wel een tuin van 180 meter diep.

Door de gunstige lengte van de tuin werd de voorgevel van het oorspronkelijke huis vier meter naar achteren geschoven en werd zo een soort van patio gecreëerd tussen twee verschillende voorgevels. Een gevel op straat en de huisgevel, daarom wordt het ook het canvashuis genoemd. Een derde belangrijk element hierbij is de zijgevel van de buren waarop Mechelse kunstenaar Smates een grote muurschildering uitwerkte.

Deze projectfiche delen