Doorzoek volledige site
REF.: 39009 - 2019

Kantoorgebouw Carglass

BILZEN (Limburg)

ARCHITECT MAMU Architecten
HVAC Entreprise SA Druart
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Gijbels (nv Mathieu Gijbels)
STUDIEBUREAU Encon
(Energie)
GEBOUWBEHEERSYSTEEM FixSus
INTERIEURAFWERKING Reynders nv

Langs het Albertkanaal in Bilzen ligt het nieuwe Europese distributiekantoor van autoruithersteller Carglass. Bij het creëren van het kantoorgebouw stond het welzijn van de werknemers centraal, wat ook te zien is aan de keuze van de materialen. Architectonisch zichtbeton, houtmotieven met een warme uitstraling en veel glas – zoals de parabolische LightCatchers die zonlicht opvangen en de lichtinval versterken – zorgen voor een huiselijke sfeer. Die sfeer komt ook terug in het interieur. Onder meer hoogpolig tapijt, koffiecorners, concentratiewerkplekken en ontspanningsruimtes werden in het project geïntegreerd. In de kantoorruimte zijn ook TP10-toestellen aanwezig die de aansturing van de verwarming, de binnen- en buiten screens en de verlichting verzorgen. Roomcontrollers geven hier de mogelijkheid om de airco te besturen. Daarnaast werden eilanden en OLS met fiberverbinding geïnstalleerd.  

Het magazijn - wel 41.000 m2 groot - telt meer dan twintig gestuurde luchtverhitters en meer dan tachtig gestuurde destratificatoren die de vorming van luchtlagen met verschillende temperaturen en vochtigheidsgraad voorkomen. Door middel van roomcontrollers kunnen beiden aangestuurd worden.

Deze projectfiche delen