Doorzoek volledige site
REF.: 40119 - 2020

WATT

GENT (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT Caan Architecten
Archipl
KRAS Architecten
BUITENSCHRIJNWERK EN ZONWERING Aliplast Aluminium Systems
Decaro
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Besix
BOUWHEER Revive

De site van de voormalige PVBA Elektron aan de Nieuwewandeling in Gent wordt herontwikkeld tot kwalitatief woon-en werkgebied. Het groene binnengebied rondom verbindt de Pieter Colpaertsteeg met de Nieuwewandeling. De opdracht omvat de bouw van twee volumes voor collectief wonen en ondergrondse parkeergelegenheid. Van bij het ontwerp van de woongelegenheden staan duurzaamheid en energiezuinigheid voorop. De architectuur gaat in dialoog met het bewaarde industrieel erfgoed. Het verkeersvrije binnengebied krijgt een ruime fietsenberging. 

Door het gebruik van duurzame materialen, warmtepompen, autovrije infrastructuur, hoogisolerende raamsystemen van Aliplast en door de komst van een openbare tuin van 2.000 m² biedt het project een echte meerwaarde aan de gemeenschap.
 

Deze projectfiche delen