Doorzoek volledige site

Centr'Al

VORST (Brussel)

ARCHITECT B-architecten
OMGEVING cvba

Twee gebouwen met buurtvoorzieningen staan centraal in de ontwikkeling aan de Albertpool in Vorst (Brussel). Deze twee gebouwen vormen de poort voor deze stadswijk. De nieuwe Albertpool biedt een uitgelezen kans om dit bruisende stadsdeel op een nog voorbeeldigere manier op de Brusselse kaart te plaatsen.

Grote publieke ruimtes zoals het auditorium en de sportzalen bevinden zich op de hoeken van de gebouwen.  Dankzij de transparante en translucente gevels zullen deze gebouwen het kruispunt activeren met hun levendige functies.

Voor beide gebouwen worden de programma’s zo compact mogelijk gestapeld.  Onder de overdekte buitenruimtes bevinden zich de toegang tot de gebouwen.

Het wijkrestaurant bevindt zich op de gelijkvloerse verdieping aan een nieuw stadsplein en is intern verbonden met de foyer.  Deze foyer spreidt zich over de verschillende verdiepingen van het gebouw uit en is de ontmoetingsplek bij uitstek voor alle gebruikers van het complex.  Ook het dakterras kan worden gebruikt voor sport- of andere activiteiten. 

Deze projectfiche delen