Doorzoek volledige site
REF.: 45343 - 2023

Durmebad

LOKEREN (Oost-Vlaanderen)

ARCHITECT B2Ai
VenhoevenCS architecture+urbanism
HOOFD- OF RUWBOUWAANNEMER Pellikaan NV
STUDIEBUREAU Sweco Belgium
boydens engineering

Het nieuwe zwembad maakt van het bestaande sportcomplex een logische eenheid. Het is zo gepositioneerd dat de oude bomen langs de Sportlaan blijven staan en de route naar het zwembad begeleiden. De nieuwe entree is helder en begeleidt bezoekers vanzelfsprekend naar het hart van het complex.

Het zwembad zelf oogt met opzet bescheiden. Wel valt de transparante plint direct op. Hierdoor valt royaal daglicht binnen en is de sociale controle optimaal. Bijzonder is dat passanten zo de zwemmers binnen kunnen zien en zelfs, door het bad heen, het landschap aan de andere kant van het water. Door de toepassing van de naturel houten dakconstructie binnen en gebrand hout in de façades is het gebouw in harmonie met het park.

Deze projectfiche delen