Doorzoek volledige site
REF.: 45357 - 2024

Confluence

KORTRIJK (West-Vlaanderen)

ARCHITECT TRANS architectuur | stedenbouw
OMGEVINGSWERKEN CLUSTER landschap & stedenbouw
BOUWHEER Leiedal
Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt)
ANDERE LEVERANCIERS EN FABRIKANTEN Assiver
(verzekeringen)

Intercommunale Leiedal koesterde de ambitie om een site op de kop van haar nieuwe kmo-zone Decauville via een publiek-private samenwerking te ontwikkelen. Groep Huyzentruyt uit Beveren-Leie overtuigde Leiedal met Confluence, een doordacht project gekenmerkt door een gevarieerd en uitgebalanceerd bouwprogramma.

Het project bestaat uit de realisatie van een met zorg gedimensioneerd perimetergebouw met een scharnierfunctie voor de omgeving en van vier (poort)wachters met betaalbare, energiezuinige, grondgebonden woningen. Daarnaast staat Groep Huyzentruyt in voor de aanleg van een publiek plein en collectief binnenplein en de restauratie van een gebouw met erfgoedwaarde. Het programma is voor slechts 40% zuiver residentieel, met betaalbare starterswoningen, 10 % van het project combineert wonen en werken. En 50% wordt ingevuld met buurtondersteunende functies, zoals een kinderdagverblijf, kantoorruimtes en horecavoorzieningen, die onder meer de kmo-zone Decauville en de woonzone De Prinse maar ook het centrum van Marke verrijken.

Deze projectfiche delen