ASSA ABLOY rust Justitiepaleis Namen uit met toegangsoplossingen

ASSA ABLOY heeft het nieuwe Justitiepaleis van Namen uitgerust met zijn interieur- en exterieurbeslag. Dit project, dat meer dan tien jaar geleden van start ging, vormde een grote uitdaging voor de teams van ASSA ABLOY vanwege de hoge beveiligingseisen en verschillende gebruikersprofielen van het gebouw.

Om dit project tot een goed einde te brengen, werkte ASSA ABLOY nauw samen met de architectenbureaus die verantwoordelijk waren voor het project. Onder hen profileerde het Atelier d’Architecture de Genval zich als een bevoorrechte partner en ambassadeur van de groep.

Een complex gebouw en bestek

Een Justitiepaleis is een complexe casus op het gebied van toegangs- en sluitoplossingen vanwege de verschillende gebruikersprofielen en zones met beperkte toegang. Patrick Henrotte, Project Advisor bij ASSA ABLOY, legt uit: "Gebouwen waar rechtszaken plaatsvinden, zijn meestal open voor het publiek en onder politiecontrole wat betreft de toegang voor bezoekers. Tegelijkertijd moet het gebouw ook gedetineerden kunnen ontvangen die zijn overgebracht vanuit een penitentiaire inrichting of een politiebureau naar meer beveiligde zones binnen het gebouw, in afwachting van hun proces. Dit vereist ook speciale routes om contact met het publiek te vermijden."

De uiteenlopende gebruikersprofielen vereisten de installatie van verschillende materialen, afwerkingen en vergrendelingstypen, afhankelijk van het benodigde beveiligingsniveau. "Al deze informatie is opgenomen in het bestek van de Waalse Regio. Voor het Justitiepaleis van Namen waren we vanaf het begin bij het project betrokken, juist voor de opstelling van dit bestek," voegt hij eraan toe. De harmonisatie van de specifieke eisen van de betrokken partijen was een uitdaging.

Openings StudioTM: de BIM-oplossing

ASSA ABLOY gebruikte voor dit project zijn digitale BIM-tool, genaamd Openings StudioTM. Deze tool bevat een digitale maquette van het project, inclusief alle deuren en hun kenmerken. "De verschillende actoren van het project hebben toegang tot de maquette en kunnen daar alle elementen van elke deur vinden: deur, scharnier, sloten, sluitplaat... We hebben nauw samengewerkt met de hoofdaannemers Blaton en BPC op Openings StudioTM," legt Patrick Henrotte uit.

Openings StudioTM stelt alle actoren in staat om op elk moment elk toegangspunt en de geïnstalleerde producten of oplossingen te bekijken, inclusief de prijs. Daarnaast kunnen partners via deze tool eenvoudig de technische fiche van een product raadplegen. Deze BIM-modelleringsoplossing heeft geen equivalent in België op het gebied van deurontwerp.

Prestaties, imago en transparantie

ASSA ABLOY, als wereldleider op het gebied van toegangsoplossingen, biedt een breed scala aan oplossingen en producten. "Ons assortiment stelt ons in staat om aan alle specificiteiten van gebouwen te voldoen, vrijwel overal ter wereld," bevestigt Patrick Henrotte. Het bedrijf heeft onder andere het winkelcentrum Médiacité in Luik, verschillende Justitiepaleizen in België (Antwerpen, Luik en nu Namen) en het NAVO-complex in Evere uitgerust.

Het succes van ASSA ABLOY-oplossingen is te danken aan hun technologische geavanceerdheid en bewezen veiligheid en brandwerendheid. "Onze oplossingen voldoen aan de meest veeleisende normen en zijn bijzonder duurzaam dankzij hoogwaardige materialen," preciseert hij.

ASSA ABLOY onderscheidt zich door de toegevoegde waarde van haar service en transparantie: "Wij bieden een hoog niveau van specificatie en toegang tot alle details van onze producten via Openings StudioTM. Bovendien, gezien onze positie als leider, moeten we ons serviceniveau en onze prestaties op peil houden," besluit hij.

Bron: ASSA ABLOY
Deel deze video:
Onze partners