Dakelementen transformeren verouderde woning in Waregem

Tijdens een ingrijpende renovatie van een verouderde woning uit de jaren '70 in Waregem zorgden dakelementen van Unilin Insulation voor een ware verandering. Dankzij de implementatie van deze elementen kon het dak op één dag tijd wind- en waterdicht gemaakt worden. Tijdens de renovatie konden de bewoners in hun woning blijven.

Ruimtecreatie zonder uitbouw

De bewoners hadden nood aan meer leefruimte, maar wouden de tuin niet verkleinen of het uitzicht belemmeren. Dakelementen boven een ruimtebesparende en kosteneffectieve oplossing door het verhogen van de dakhelling, wat extra ruimte creëerde voor slaapkamers zonder de nadelen van een traditionele uitbouw.

Snelle installatie en duurzame voordelen

Architecte Lien Debeer koos voor lichte, stalen spanten om de dakelementen te ondersteunen, wat de constructie zowel lichter als duurzamer maakte. Peter Benkö van Unilin Insulation benadrukte de snelheid van installatie als een cruciale factor, met de dakelementen die op dezelfde dag geleverd en geïnstalleerd werden.

Comfort en geluidsisolatie

De keuze voor OS Comfort dakelementen was essentieel voor de slaapkamers onder het dak, waarbij de combinatie van PIR isolatie en rotswol geluiden zoals regen dempt, wat resulteert in een stillere en comfortabelere slaapomgeving

Efficiënte samenwerking

De naadloze samenwerking tussen Unilin Insulation, de architect, en de aannemers garandeerde een soepele uitvoering van de renovatie, van het ontwerp tot de afwerking, met technische ondersteuning die doorlopend beschikbaar was.