Eribel en ASSA ABLOY openen de deuren van Royale Belge

Bij de transformatie van het Royale Belge-gebouw, een icoon van bedrijfsarchitectuur, speelden zowel Eribel als ASSA ABLOY een rol. In een exclusief interview deelt Gert Daniels, Commercieel en Marketing Directeur bij Eribel, de essentie van Eribel en zijn cruciale rol op de markt voor technisch schrijnwerk. Eribel's specialisatie in brand-, inbraak- en geluidswerende deuren biedt niet alleen bescherming maar draagt ook een steentje bij aan het esthetische aspect van het project Royale Belge.

Gespecialiseerd in de productie van houten en metalen ramen (met of zonder glas) onderscheidt Eribel zich door de mogelijkheid om bescherming te bieden tegen brand, inbraak, geluid en zelfs kogels. De fabrikant gaat voortdurend op zoek naar innovaties voor hun deuroplossingen, wat resulteert in een divers productassortiment dat alle technische uitdagingen aankan.

Eribel werkt nauw samen met architecten, projectontwikkelaars, aannemers en schrijnwerkers gedurende het volledige bouwproces, van ontwerp tot installatie op locatie. Zo ook bij het project 'Royale Belge' in Brussel.

De samenwerking met assa abloy

Royale Belge, oorspronkelijk bedacht door René Stapels en Pierre Dufau, is een gedurfd voorbeeld van luxe bedrijfsarchitectuur uit de jaren 60. Dit monumentale gebouw van meer dan 40.000 m² voldoet aan alle hedendaagse eisen. De iconische locatie omvat kantoren, een hotel met 180 kamers, een conferentiecentrum, een foodmarkt, drie restaurants, een fitnesscentrum met zwembad en co-workingruimtes.  

Een sleutelfactor in de bijdrage van Eribel aan het Royale Belge-project is de samenwerking met ASSA ABLOY. Deze alliantie verzekert de integratie van de hoogste kwaliteit deurbeslag, deurdrangers, sloten en cilinders, elementen die essentieel zijn voor de veiligheid en functionaliteit van het gebouw.

Innovatie en design in royale belge

Voor dit project heeft Eribel met succes het technische uitdaging aangenomen door verschillende technische diensten aan te bieden met haar brandwerende deuren voor het hotel en de kantoren.

Het deurbeslag Tonic Line, gebruikt in het project "Royale Belge", belichaamt de perfecte combinatie van modern design en kwaliteit. Gecertificeerd EN1906 klasse 3 voor intensief gebruik, biedt dit deurbeslag een esthetische en functionele oplossing.

De deurdrangers van ASSA ABLOY, die veelvuldig aanwezig zijn in het gebouw, zorgen voor een effectieve sluiting van de deuren, waardoor de veiligheid en energie-efficiëntie van het gebouw worden verhoogd. Bovendien verminderen ze geluidsoverlast, waardoor een rustige en comfortabele omgeving ontstaat.

De installatie van de juiste deurdranger vermindert ook de obstakels waar veel mensen met mobiliteitsproblemen mee te maken hebben. Het biedt comfortabele en obstakelvrije toegang voor iedereen, ongeacht hun grootte, leeftijd of kracht.

Een toekomstgerichte aanpak

Dankzij de producten van Eribel en ASSA ABLOY is Royal Belge niet alleen een monument van luxe bedrijfsarchitectuur maar ook een voorbeeld van hoe toekomstgerichte bouwoplossingen kunnen bijdragen aan duurzame en veilige gebouwen. Hun inzet voor kwaliteit en innovatie heeft Royal Belge opnieuw gedefinieerd als een toonaangevend project dat aan alle hedendaagse eisen voldoet.