Geluidsabsorptie en akoestische schilderijen verminderen nagalm

Na de verbouwingen kreeg Restaurant COBRA in Antwerpen te maken met last van rumoer en galm in de ruimte. Merford zocht samen met de eigenaars naar een oplossing om de nagalm in de zaak te verminderen. De akoestiekspecialist kon het probleem oplossen door akoestische schilderijen en Tuned® Accent geluidsabsorberende panelen te plaatsen, die naadloos opgaan in het interieur.

Op de Leopoldplaats in Antwerpen bevindt zich Restaurant COBRA. Architect Esfan Eghtessadi zorgde een tijdje terug voor een make-over van het restaurant waarbij het nieuwe interieur vol kleur en luxueuze materialen ingekleed werd. Een cocktailbar en open keuken maakte de bistro helemaal compleet.

Geen optimale akoestiek

Eind april 2023 opende Restaurant COBRA zijn deuren. Het restaurant werd enorm populair, maar toch merkten de bezoekers een pijnpunt op: de akoestiek. De eigenaars gingen samen met Merford op zoek naar geluidsabsorberende oplossingen om de nagalm in de ruimte te verminderen die tegelijkertijd passen bij het interieur. 

oorzaak: harde materialen

Architect Esfan Eghtessadi maakte in het restaurant gebruik van harde materialen op de vloeren en de wanden. In combinatie met het hoge plafond zorgde dit voor een lange nagalmtijd. Dit zorgde voor een negatieve ervaring voor de gasten. Door geluidsabsorptie in de ruimte te verhogen kon de nagalm van COBRA verminderd worden. 

Combinatie van kunst en akoestiek

De open keuken en de bar met hoog plafond konden niet weggenomen worden. Hierdoor moest Merford de nagalm in de ruimte op een andere manier oplossen. In het restaurant bevonden zich twee grote schilderijen, Merford besloot om deze kunstwerken na te maken als akoestische schilderijen met Tuned® Art.

Naast de akoestische schilderijen plaatste de fabrikant ook drie Tuned® Accent panelen geplaatst. De schilderijen zorgen voor geluidsvermindering tijdens gesprekken aan tafel, de akoestische panelen bieden extra geluidsabsorptie bovenaan de wanden. Deze panelen kregen dezelfde kleur als de wand. Om de zijkanten af te schermen, werkte Merford samen met interieurarchitect CoBrA die de ronde, houten profiel speciaal ontwierp.

Bron: Merford
Deel deze video:
Onze partners